vineri, 11 noiembrie 2011

Chec cu dovlecei si ciocolata

Dupa o lunga absenta de pe blog...revin cu forte proaspete...si mai ales cu noi retete, pe care le-am adunat in timpul cat am lipsit : D. 

Si cum cele mai bune deserturi sunt cele cu ciocolata...ce ziceti de un Chec cu ciocolata si dovlecei? DA,   dovlecei si ciocolata....o combinatie absolut delicioasa! Daca nu ati incercat pana acum...sa nu mai stati pe ganduri:)



Ingrediente:
80 ml ulei, 
150 gr. zahar
3 oua
1 1/2 dovlecei 
80 ml apa
160 ml iaurt/lapte batut
210 gr faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita praf de copt
un praf de sare
1/2 lingurita scortisoara macinata
3 linguri de cacao
100 gr. ciocolata amaruie





  • dovleceii se dau pe razatoare


  • intr-un bol se combina faina, praful de copt, praful de sare, bicarbonatul si scortisoara.
  • intr-un alt bol se amesteca bine ouale impreuna cu zaharul, uleiul, apa si iaurtul iar apoi se adauga dovlecelul dat pe razatoare (si scurs de apa). La amestecul de oua si dovlecei se adauga faina, amestecand de cateva ori pana se incorporeaza toata, iar apoi se adauga 50 gr. ciocolata taiata grosier.
  • Se tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt, se pune jumatate din compozitie in tava, iar in cealalta jumatate de compozitie se adauga cacaoa.Se amesteca si se pune in tava deasupra primei compozitii.



  •  Se da tava la cuptor pentru circa 45-60 min. sau pana ce trece testul cu scobitoarea.
  • dupa ce se scoate de la cuptor se lasa sa se raceasca iar apoi se glazureaza cu ciocolata topita


  •  ...si mai de aproape....foarte, foarte bun....