miercuri, 12 ianuarie 2011

Fursecuri Korova





Denumirea originala a acestor fursecuri  este cea de "Fursecuri Kurova" (Kurova Cookies), denumire data de catre  patiserul francez Pierre Hermé,  mai tarziu au fost redenumite de catre Dorie Greenspan "Fursecurile Pacii Mondiale" (World Peace Cookies), aceasta considerand ca: "... o doza din fursecurile lui Pierre Herme e deajuns sa asigure pacea si fericirea planetei".

Cea ce atrage la aceste fursecuri este textura lor nisipoasa dublata de combinatia de note dulci-amarui si sarate.






Ingrediente:

175 gr faina
30 gr cacao
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
150 gr. unt nesarat la temperatura camerei
120 gr. zahar brun
50 gr. zahar tos
1  lingurita extract de vanilie
1/4 lingurita sare de mare
150 gr. ciocolata amaruie


  • se amesteca faina, cacaua si bicarbonatul de sodiu

  • untul se bate bine cu mixerul pana devine moale si cremos, apoi se adauga zaharul brun, zaharul tos, sarea si vanilia si se mai amesteca timp de 2 min.



  • la crema  de unt se adauga in etape faina amestecata cu cacaua, amestecand fie cu mixerul la viteza mica fie cu o spatula; se mixeaza/amesteca pana cand toata faina se amesteca cu untul, devenind un aluat sfarmicios; se adauga si ciocolata maruntita si se mai mixeaza putin, doar cat sa se incorporeze si ciocolata;
  • se transfera aluatul pe o suprafata de lucru, se aduna la un loc si se imparte in doua bucati; celor 2 bucati li se da cate o forma de cilindru, se impacheteaza in folie si se lasa la  frigider intre 2-3 ore.

  • dupa cele 2 ore se scoate primul cilindru de la frigider se taie bucati (daca se sfarama in timp ce le taiati, nu va faceti probleme, doar adunati firmiturile si modelatiile din nou:)  ),
  • se aseaza fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru aproximativ 10- 12 min.

 
  • dupa ce au fost scoase de la cuptor (dupa cele 10 min o sa pare ca nu sun coapte suficient- dar asa trebuie sa fie :D)


  • pot fi servite calde dupa ce au fost scoase de la cuptor sau dupa ce s-au racit, oricum sunt tare bune...sfarmicioase, amarui de la ciocolata si cacao....si putin sarate:)

  • ....si mai de aproape... sa se vada bucatile de ciocolata :)


8 comentarii:

felis spunea...

Interesanta reteta... merita incercata

diamond spunea...

si mie imi place mult reteta! :D

janet spunea...

Daca este cu ciocolata,nu se poate sa nu imi placa!Trecute la "de incercat"!

Danutza spunea...

Chiar interesante, nu cred ca am mai mancat o combinatie de acest fel pana acum:)

violette spunea...

@Felis, @Diamond, @janet, @Danutza - ma bucur ca v-a placut reteta mea!... a fost prima data cand am experimentat si eu o asemenea combinatie...chiar merita incercate:)

naty spunea...

foarte interesanta si sigur sunt foarte bune

violette spunea...

mersi Naty...surprinzator dar au fost chiar ff. bune:)

日月神教-向左使 spunea...

餐飲設備
製冰機
洗碗機
咖啡機
冷凍冷藏冰箱
蒸烤箱
關島婚禮
關島蜜月
花蓮民宿
彈簧床
床墊
獨立筒床墊
乳膠床墊
床墊工廠
產後護理之家
月子中心
坐月子中心
坐月子
月子餐