![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLUKEllsuRwaFqcXfyONG8BjWKsFqbY_NHnOhZmO1JdeLYxj7lo57cWR8kSuuqY2V0dx2PwIRMH3wWJ8Y-oBs7YaoXUSHq2EFPugw_I9Tb5o1z4njZBmfTsSnWE6HIt6ipHc-9XK2WvDY/s400/tort+1.jpg)
Pregatim clatitele dupa reteta http://adellaida.blogspot.com/2009/03/clatite-la-violette.html.
Avem nevoie de aprox. 12-15 clatite.
Ingrediente pentru umplutura: 300 gr.frisca, 1/2 l lapte, o budinca de capsuni, 200 gr.nuca macinata, 2 oua, sirop de fructe de padure, finetti, 4 linguri de zahar, cacao.
Ouale intregi le amestecam cu zaharul, praful de budinca si laptele. Compozitia obtinuta se fierbe pana incepe sa se ingroase. Dupa ce budinca s-a fiert se lasa la racit, iar cand e gata racita se amesteca cu 3-4 linguri de frisca.
Restul de frisca o se amesteca cu nuca macinata
- se acopera cu alta clatita peste care se pune budinca
- un alt strat peste care punem finetti
- se repeta aceasta operatie pana la terminarea clatitelor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu