Chiar daca de maine vom intra in postul Pastelui, va ademenesc cu niste briose ciocolatoase, care cu siguranta va vor incanta simţurilor...si nu numai:D
Un lucru e sigur: sunt foarte usor de facut iar reusita e garantata :)
Ingrediente pentru 12 briose:
8 linguri de unt. nesarat la temperatura camerei
80 gr.ciocolata
60 ml cafea fierbinte
2 oua
120 gr. faina
3 linguri nuca de cocos
120 gr. zahar brun
75 ml. iaurt / smantana
1 lingura cacao
1/2 lingurita praf de copt.
1/4 lingurita sare
- se separa galbenusurile de albusuri
- se amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea, cacaua si nuca de cocos
- cafeaua fierbinte se toarna peste ciocolata, se amesteca pana se topeste ciocolata...si se lasa deoparte.
- untul (la temperatura camerei) se bate bine cu zaharul - pana se obtine o compozitie cremoasa si pufoasa
- se adauga galbenusurile pe rand, amestecandu-se bine de fiecare data pana se incorporeaza bine in compozitei
- se adauga cicolata topita, dupa care jumatate din ingredientele uscate, iaurtul iar apoi restul din amestecul de faina, amestecanduse doar atat cat sa se incorporeze toate ingredientele.
- se bat cele doua albusele spuma, se amesteca pentru inceput o1/3 in compozitia de ciocolata iar apoi restul; se amesteca incet dar nu prea mult timp (cat sa nu se mai vada albusul in compozitia de ciocolata)
- se imparte aluatul in formele de briose...
- ...se coc in cuptorul preincins la 180 de grade timp de 25 minute
5 comentarii:
Ce pufoase sunt!!! Imi place ca sunt ciocolatoase! Pupicei!
Ah, ciocolata aia spune totul despre briosele tale...exact pe gustul meu! puup
Multumesc:)pup!
Ciocolatoase cum imi plac mie.Pup!
Foarte frumoase briosele tale!!!
Trimiteți un comentariu