joi, 12 februarie 2009

Friptura de porc



Ingrediente: 1 kg. carne de porc, o ceapa mare, 1 lingura untura/ulei, vin rosu, sare , piper, boia, foi de dafin, patrunjel, salvie, rozmarin, cimbru, usturoi granulat.
Mod de preparare:
  • Carnea spalata se feliaza si se condimenteaza cu sare, piper si boia

  • Se toaca ceapa julien, se caleste in ulei/untura si se adauga putina boia;
  • se adauga feliile de carne si se rumenesc bine pe ambele parti;



  • dupa ce carnea s-a rumenit pe ambele parti se adauga putina apa, foile de dafin si se lasa la foc mic pana ce scade apa

  • cand apa a scazut si carnea e aproape gata, se adauga vinul, restul de condimente(dupa gust) si se mai lasa 5-10 min. la foc
  • se serveste cu cartofi nature

Niciun comentariu: