duminică, 26 februarie 2012

Briose cu ciocolata si cocos





Chiar daca de maine vom intra in postul Pastelui, va ademenesc cu niste briose ciocolatoase, care cu siguranta va vor incanta  simţurilor...si nu numai:D

Un lucru e sigur: sunt foarte usor de facut iar reusita e garantata :)


Ingrediente pentru 12 briose:

8 linguri de unt. nesarat la temperatura camerei
80 gr.ciocolata
60 ml cafea fierbinte
2 oua
120 gr. faina
3 linguri nuca de cocos
120 gr. zahar brun
75 ml. iaurt / smantana
1 lingura cacao
1/2 lingurita praf de copt.
1/4 lingurita sare


  • se separa galbenusurile de albusuri
  • se amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea, cacaua si nuca de cocos 
  •  cafeaua fierbinte se toarna peste ciocolata, se amesteca pana se topeste ciocolata...si se lasa deoparte.



  •  untul (la temperatura camerei) se bate bine cu zaharul - pana se obtine o compozitie cremoasa si pufoasa
  • se adauga galbenusurile pe rand, amestecandu-se bine de fiecare data pana se incorporeaza bine in compozitei
  • se adauga cicolata topita, dupa care jumatate din ingredientele uscate, iaurtul iar apoi restul din amestecul de faina, amestecanduse doar atat cat sa se incorporeze toate ingredientele.


  •  se bat cele doua albusele spuma, se amesteca pentru inceput o1/3 in compozitia de ciocolata iar apoi restul; se amesteca incet dar nu prea mult timp (cat sa nu se mai vada albusul in compozitia de ciocolata)
  • se imparte aluatul in formele de briose...


  •  ...se coc in cuptorul preincins la 180  de grade timp de 25 minute


 Delicioase!...pe cuvant:D...


5 comentarii:

Adela Zilahi spunea...

Ce pufoase sunt!!! Imi place ca sunt ciocolatoase! Pupicei!

Liana10 spunea...

Ah, ciocolata aia spune totul despre briosele tale...exact pe gustul meu! puup

violette spunea...

Multumesc:)pup!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Ciocolatoase cum imi plac mie.Pup!

Haplea spunea...

Foarte frumoase briosele tale!!!