miercuri, 14 decembrie 2011

Fursecuri Linzer



Daca anul trecut i-am pregatit lui Mos Craciun niste fursecuri delicioase cu cicolata , anul acesta m-am gandit sa-l ademenesc iarasi...tot cu niste cu niste fursecuri. Am ales o reteta simpla si mai ales potrivita pentru perioada aceasta a anului  Fursecuri Linzer 
Cu siguranta  majoritatea bucătăreselor (si nu numai) cunosc retet si au incercat-o deja, dar o sa va arata si reteta folosita de mine (pe care am descoperi-o pe sit-ul Marthei Stewart - cu unele adaugiri). 


Sunt niște fursecuri foarte, foarte delicioase, deosebit de fragede dar si foarte aromate...iar celor carora le place aroma scorțișoarei le-o recomand cu toata increderea :) 



Ingrediente:

220 gr.unt
50 gr. migdale macinate
1 ou 
100 gr. zahar
300 gr. faina
1 lingurita ptaf de copt
semintele de la o pastaie de vanilie
1 lingurita scortisoara macinata
1/4 lingurita nucsoara macinata
1/4 lingurita cuisoare macinate
1/4 lingurita sare
dulceata
zahar pudra
  • se freaca untul spuma pana devine pufos, se adauga oul intreg si se amesteca pana se incorporeaza in unt, iar apoi se adauga vanilia (se poate folosi si esenta de vanilie)


  •  faina se amesteca cu zaharul, migdalele macinate, sarea, scorțișoara, cuișoarele si nucșoara.
  • se adauga toata faina peste unt si se amesteca usor doar atat cat sa se incorporeze toata faina in unt (iar compoziția se desprinde de pe pereții vasului)
  • se imparte compoziția in doua părți egale, se formează  doua discuri din aluat, se împachetează fiecare in folie de plastic si se lasa la rece cel putin o ora (sau cel mai bine peste noapte) 



  • dupa ce se scoate aluatul de la frigider se intinde prima jumătate din aluat intr-o foaie de 2-3 cm grosime, se decupează formele dorite....


  • se transfera fursecurile în tava tapetata cu hârtie de copt ... și se dau la cuptorul încins la la 180 de grade timp de 7-10 min. (sau pana devin putin maronii)
  • la fel se procedeza și cu cealaltă parte din aluat:)


  • se umplu fursecurile cu dulceață...eu am folosit dulceață de cireșe și de coacăze alba
  • si bineînțeles la final se pudrează cu zahar pudra :)

  • delicioase....si cu o cafeluță alaturi...mmmm bune rău :D...



12 comentarii:

Livia spunea...

Ce frumoase sunt si sigur sunt un deliciu!

sandrina.sanda spunea...

Aratoase foc ! Sigur vine Mosul pe la voi cand va simti aroma .

irinaririna spunea...

Delicioase si fragede.... Cam cat timp se pastreaza proaspete?

Micul spunea...

Foarte, foarte faine si bune.
Mi-ai facut pofta.

Adela Zilahi spunea...

Foarte bune si sunt excelente! Foarte faine au iesit! Pupicei!!

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Tare frumusele mai sunt.Si cred ca sunt si fragede.te pup!

Antonina spunea...

Sunt minunate! Strumful meu e innebunit dupa ele!

violette spunea...

@Sanda - mulumesc.sper sa ii placa mosului si sa aduca multe cadouri:)

@Irina- la mine nu au rezistat decat pana a doua zi :D, dar au fost moi si foarte fragede;

@Livia,@Micul, @Adela, @DiaMar, @Antonia - va multumesc. ma bucur tare ca v-au placut- sunt tare bune si chiar merita incercate!

TeoBucatar spunea...

Sunt grozave,mama le spunea gurite nu stiu de ce !Dar erau delicioase!

pansy spunea...

ti-au iesit foarte frumos!

Bucate apetisante spunea...

Am furat unul si-am fugit. :))
O zi frumoasa !

日月神教-向左使 spunea...

餐飲設備
製冰機
洗碗機
咖啡機
冷凍冷藏冰箱
蒸烤箱
關島婚禮
關島蜜月
花蓮民宿
彈簧床
床墊
獨立筒床墊
乳膠床墊
床墊工廠
產後護理之家
月子中心
坐月子中心
坐月子
月子餐