miercuri, 16 martie 2011

Tarta Bakewell

O tarta tipic englezeasca ce contine aluat fraged de patiserie, un strat de gem si umplutura spongioasa de oua si migdale....




 Ingrediente:


225 gr. aluat fraged de patisetie
30 ml/2 linguri gem de zmeura sau caise
2 oua
2 galbenusuri
115 gr. zahar
115 gr. unt topit
50 gr. migdale macinate
esenta de migdale
zahar pudra




Pentru crusta tartei puteti folosi aluat cumparat sau puteti sa il pregatiti acasa...reteta pentru aluat de tarta o gasiti aici sau aici ...


  •  pentru inceput preincalziti cuptorul la 200 grade  celsius
  • intindeti aluatul intr-o forma rotunda iar apoi asezati-l intr-o tava de 23 cm (eu am avut una mai mica de 20 cm)

  • intinde-ti gemul peste aluat....lasa-ti  la frigider pana ce pregatiti umplutura...

  • pentru umplutura: intr-un bol amestecati cu ajutorul unui mixer ouale intregi, cu galbenusurile si cu zaharul  pana ce zaharul se dizolva si ouale capata o consistenta cremoasa
  • adaugati apoi putin cate putin untul topit, iar apoi migdalele macinate si cateva picaturi de esenta de migdale


  • turnati compozitia de migdale peste gem in forma de tarta.....

  • ..... si dati tarta la cuptor pentru 30 de min, pana prinde o culoare maronie...

  • se serveste calda sau rece presarata cu zahar pudra deasupra...

....delicioasa.... iar combinatia dintre gem de zmeura si crema de oua cu migdale e nemaipomenita....


5 comentarii:

mirela spunea...

Foarte bine arata si sunt convinsa ca-i tareee bunaa!!!!pupp!!

Dana Mariette spunea...

m-ai dat gata cu tarta asta...m'as autoinvita la o portie.

felis spunea...

Ce bine arata!!!... Pare simpla... dar oare e simplu si de realizat??? ( ca eu sunt cam comoda de felul meu)

Rosita Vargas spunea...

una tarta deliciosa que invita a degustarla pronto,abrazos.

Liana10 spunea...

Mmmm...tare aromata si inmiresmata, tare as vrea sa gust si eu ;-)