O tarta tipic englezeasca ce contine aluat fraged de patiserie, un strat de gem si umplutura spongioasa de oua si migdale....
Ingrediente:
225 gr. aluat fraged de patisetie
30 ml/2 linguri gem de zmeura sau caise
2 oua
2 galbenusuri
115 gr. zahar
115 gr. unt topit
50 gr. migdale macinate
esenta de migdale
zahar pudra
Pentru crusta tartei puteti folosi aluat cumparat sau puteti sa il pregatiti acasa...reteta pentru aluat de tarta o gasiti aici sau aici ...
Ingrediente:
225 gr. aluat fraged de patisetie
30 ml/2 linguri gem de zmeura sau caise
2 oua
2 galbenusuri
115 gr. zahar
115 gr. unt topit
50 gr. migdale macinate
esenta de migdale
zahar pudra
Pentru crusta tartei puteti folosi aluat cumparat sau puteti sa il pregatiti acasa...reteta pentru aluat de tarta o gasiti aici sau aici ...
- pentru inceput preincalziti cuptorul la 200 grade celsius
- intindeti aluatul intr-o forma rotunda iar apoi asezati-l intr-o tava de 23 cm (eu am avut una mai mica de 20 cm)
- intinde-ti gemul peste aluat....lasa-ti la frigider pana ce pregatiti umplutura...
- pentru umplutura: intr-un bol amestecati cu ajutorul unui mixer ouale intregi, cu galbenusurile si cu zaharul pana ce zaharul se dizolva si ouale capata o consistenta cremoasa
- adaugati apoi putin cate putin untul topit, iar apoi migdalele macinate si cateva picaturi de esenta de migdale
- se serveste calda sau rece presarata cu zahar pudra deasupra...
....delicioasa.... iar combinatia dintre gem de zmeura si crema de oua cu migdale e nemaipomenita....
5 comentarii:
Foarte bine arata si sunt convinsa ca-i tareee bunaa!!!!pupp!!
m-ai dat gata cu tarta asta...m'as autoinvita la o portie.
Ce bine arata!!!... Pare simpla... dar oare e simplu si de realizat??? ( ca eu sunt cam comoda de felul meu)
una tarta deliciosa que invita a degustarla pronto,abrazos.
Mmmm...tare aromata si inmiresmata, tare as vrea sa gust si eu ;-)
Trimiteți un comentariu