marți, 18 ianuarie 2011

Tarta cu mustar, ceapa si rosii





...reteta aceasta am vazut-o la o emisiune  pe Travel Channel - si anume Planet Food -  in emisiune fiind prezentate retete apartinand bucatariei burgunde. Printre retetele prezentate s-a aflat si ceea pe care v-o propun azi si pe care am denumit-o "Tarta cu mustar, ceapa si rosii", insa denumirea ei originala e ceea de "Tarte Dijonnaise"-  originea acestei retete fiind legata de orasul Dijon (capitala regiuni Burgundia), plus de asta ingredientul principal al tartei este vestitul mustar Dijon.






INGREDIENTE :

                Pentru crusta
  •  150 gr. faina 
  • 70 gr. unt
  • 1/4 lingurita sare
  • 6 linguri apa rece cu gheata
             Pentru umplutura
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 cepe marisoare
  • 4 rosii
  • 3 linguri mustar Dijon (eu am folosit  mustar obisnuit dulce)
  • 150 gr.cascaval ras
  • sare si piper
  • patrunjel verde (optional, nu era in reteta, dar eu am pus:D)

...Cat priveste aluatul pentru tarta puteti folosi un aluat gata preparat (din comert) sau sa-l pregatiti acasa, este destul de simplu si si nici nu va i-a mult timp:)

 Pentru prepararea aluatului  metoda folosita e aceasi  ca si la "Tarta cu lamaie si bezea", difera doar gramajul ingredientelor




- ceapa taiata julien si  rosiile taiate felii se soteaza in uleiul de masline;  se  lasa la foc cam 10 min pana ce se inmoaie ceapa si scade apa lasata de rosii.
-  se condimenteaza cu sare si piper, se adauga si patrunjelul tocat si se lasa sa se raceasca.


 



-  se aseaza aluatul in forma de tarta si se da 10 min la frigider.
- dupa ce se scoate de la frigider, peste aluatul de tarta se pune un strat de mustar (de preferat mustar Dijon, dar daca nu aveti puteti folosi si un mustar obisnuit - asa cum am facut eu :D)



 

.... peste stratul de mustar se adauga ceapa si rosiile sotate...


 

....iar la final cascavalul ras...

 


....si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade  pentru 25- 30 de min, pana ce se topeste cascavalul si prinde o culoare aurie...

 

 E voilà!...  rezultatul final... o felie delicioasa ce contine un amestec de rosii si ceapa pe o baza de mustar, toate coapte intr-o crusta sfarmicioasa si acoperite cu mult cascaval....





6 comentarii:

Danutza spunea...

Mmmm, delicioasa! Trebuie s-o incerc.

violette spunea...

Mersi,Danutza! Incearc-o cu siguranta o sa-ti placa!

Zazuza spunea...

imi plac mult tartele sarate. nu stiam de asta, dar pare delicioasa!

violette spunea...

Asa e, Zazuza:)...mersi de vizita!

Liana10 spunea...

Eu sunt fan tarte, asa ca mi-am notat reteta, ca tare bine arata, plus ca am mustar Dijon ;-) pup

violette spunea...

Liliana sper sa incerci tarta... cu mustar Dijon sunt sigura ca e si mai buna:) pup si eu!