![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYDcaE4SIE9HIBkcmiHCKjQFNBhtKCL_6Nl3ul-yxRfGeOLcws6eW0alelyk0O2Um_IuMSAnt-1pDumgcVp0Dc0MbRN3l_e6xsceNQIHftpjGrrf_2cvG-A_-OREqiQsFmoPGIr-lYplE/s320/IMG_0290.jpg)
Ingrediente: 1 kg faina, 4 oua, 4 linguri zahar sau 2 linguri miere, 4 linguri ulei, 250 gr. lapte, 1 pachet drojdie, 1 fiola vanilie, coaja rasa de lamaie.
Se face o maia astfel: se bat ouale intregi cu zaharul/miere, vanilia, coaja rasa de lamaie, se adauga drojdia, iar la final se toarna laptele fierbinte. Se lasa la dospit pentru 15 min.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhaRebdFWt_gO5ZQgKRyDuIPXLus0WHCWpnk4Er9lmcmc4V3D28ipNbojjbFTJdvuiCirVf11Hv2VElJdCX7aPMzasrGvUDioPhU6Nsn8WyjhkXryCwzD-WV-dUA0rBy7KIJwfQswh-Y6g/s320/gogosh+III.bmp)
Cand maiaua a dospit se toarna pedte faina si se framanta bine. Cand e aproape gata se adauga 4 linguri ulei si se continua framantatul pana se incorporeaza uleiul. Se lasa sa creasca pentru arprox. 1,5 - 2 h.
Dupa ce aluatul a crescut, se intinde o foaie cu grosimea de aprox. jumatate de centimetru si se taie forme rotunde cu diametru diferit
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLjPYADnbI2X2v_AkzU9tIUI8MeK_f9KhkmU0K6l4bHQhV7kCdQVXPXBn0iD-r0Z1w57XXXH-hRZVzDWKswNj3x9jqc03ItIp3ssus8yaOc1K0AsykNIcNm2yUN2qh6rRVClsm6If_nDo/s320/gogosh+pt+intins.bmp)
Formele se lasa pe masa la dospit iar apoi se pun la prajit in ulei incins.
6 comentarii:
Buna Vio, felicitari pentru blog! Sper sa gatesti retete cat mai multe si sa le postezi sa le vedem/notam/incercam si noi :)
Multumesc Amalia pentru vizita si te mai astept sa intri in "lumea mea":).
Felicitari pentru Blog!
Sunt foarte buni gogosii! am incercat reteta ta :))
Merci Daniela si te mai astept sa incerci si alte retete de pe blogul meu. :)
Buna,
As dori sa stiu si eu ce inseamna un pachet de drojdie in gr. :)
Pachetul pe care il am eu e cca 50 gr... e deajuns?
Mercik, Bogdan
Heiiii azi am facut si eu gogosi! Si sunt foarte bune! Este prima oara cand fac... sunt studenta si stau la camin, a trebuit sa fac la plita si unele nu s-au copt din cauza ca plita are temporizor...dar oricum colegii sunt innebuniti!
Au fost delicioase, iar explicatiile foarte bune!
Trimiteți un comentariu