...Si pentru ca iarna a inceput sa isi faca timid aparitia, va propun un tort usor de preparat, gustos si care nu necesita coacere;
Ingrediente pentru crusta:
500 gr. biscuiti digestivi, 100 gr.unt, 1 lingura cacao;
Pentru crema: 500 gr. frisca lichida, 1 plic budinca vanilie, 500 gr. crema de branza (sau branza de vaci), 100 gr. zahar, 125 ml lapte, o esenta de vanilei, 1 plic gelatina;
Decor: fructe de padure/ dulceata de zmeura si mure
Mod preparare crusta:
- biscuitii se sfarma bine (cu ajutorul unui blender), se adauga cacao si untul topit partial
- se amesteca toata compozitia si se pune intr-o forma cu pereti detasabili
- se lasa la rece aprox. 45 min.
Cat timp sta crusta la rece se prepara urmatoarea crema:
- branza de vaci se amesteca cu zaharul, esenta de vanilie si laptele rece si se omogenizeaza bine pana se obtine o crema consistenta;
- in crema obtinuta se adauga praful de budinca si se mai amesteca putin, dupa care se adauga gelatina (care se lasa in prealabil cam 10 min in 2 ling. de apa rece, iar apoi se dizolva pe baie de abur).
- la sfarsit se incorporeaza in amestecul de crema de branza 1/3 din frisca batuta
- se scoate crusta de la frigider, se adauga crema de branza, iar peste un strat de frisca
- se orneaza cu fructe de padure/ sau cu dulceata din fructe de padure(mure si zmeura)
- se lasa la rece timp de 4 h
- o felie virtuala pentru cei mai pofticiosi dintre vizitatori :)
....MERITA INCERCAT!!!
5 comentarii:
arata demential...ma bate gandul sa o incerc cu prima ocazie
La cat de fain arata si cat de bine ai descris...nu ma mir ca am udat tastatura !!!!
Delicios tortul tau si zau ca merita testat !!!
Te tzuc...
Naty, Sidy multumesc pentru aprecieri!
...intr-adevar e tare bun si chiar merita incercat:)
O feliuta si pt.minee ;-)
Arata minunat si cred ca-i un deliciu. O intrebare, de ce ai mai pus pudding, ca fara foc, nu are efect de intarire. Gelatina era suficienta sa-i dea tinuta. Te sarut.
Trimiteți un comentariu