miercuri, 21 ianuarie 2009

Gogosi simple



Ingrediente: 1 kg faina, 4 oua, 4 linguri zahar sau 2 linguri miere, 4 linguri ulei, 250 gr. lapte, 1 pachet drojdie, 1 fiola vanilie, coaja rasa de lamaie.
Se face o maia astfel: se bat ouale intregi cu zaharul/miere, vanilia, coaja rasa de lamaie, se adauga drojdia, iar la final se toarna laptele fierbinte. Se lasa la dospit pentru 15 min.


Cand maiaua a dospit se toarna pedte faina si se framanta bine. Cand e aproape gata se adauga 4 linguri ulei si se continua framantatul pana se incorporeaza uleiul. Se lasa sa creasca pentru arprox. 1,5 - 2 h.
Dupa ce aluatul a crescut, se intinde o foaie cu grosimea de aprox. jumatate de centimetru si se taie forme rotunde cu diametru diferit


Formele se lasa pe masa la dospit iar apoi se pun la prajit in ulei incins.

6 comentarii:

Amalia spunea...

Buna Vio, felicitari pentru blog! Sper sa gatesti retete cat mai multe si sa le postezi sa le vedem/notam/incercam si noi :)

violette spunea...

Multumesc Amalia pentru vizita si te mai astept sa intri in "lumea mea":).

Anonim spunea...

Felicitari pentru Blog!
Sunt foarte buni gogosii! am incercat reteta ta :))

violette spunea...

Merci Daniela si te mai astept sa incerci si alte retete de pe blogul meu. :)

Bogdan spunea...

Buna,

As dori sa stiu si eu ce inseamna un pachet de drojdie in gr. :)
Pachetul pe care il am eu e cca 50 gr... e deajuns?

Mercik, Bogdan

Europolis spunea...

Heiiii azi am facut si eu gogosi! Si sunt foarte bune! Este prima oara cand fac... sunt studenta si stau la camin, a trebuit sa fac la plita si unele nu s-au copt din cauza ca plita are temporizor...dar oricum colegii sunt innebuniti!
Au fost delicioase, iar explicatiile foarte bune!