miercuri, 14 decembrie 2011

Fursecuri Linzer



Daca anul trecut i-am pregatit lui Mos Craciun niste fursecuri delicioase cu cicolata , anul acesta m-am gandit sa-l ademenesc iarasi...tot cu niste cu niste fursecuri. Am ales o reteta simpla si mai ales potrivita pentru perioada aceasta a anului  Fursecuri Linzer 
Cu siguranta  majoritatea bucătăreselor (si nu numai) cunosc retet si au incercat-o deja, dar o sa va arata si reteta folosita de mine (pe care am descoperi-o pe sit-ul Marthei Stewart - cu unele adaugiri). 


Sunt niște fursecuri foarte, foarte delicioase, deosebit de fragede dar si foarte aromate...iar celor carora le place aroma scorțișoarei le-o recomand cu toata increderea :) 



Ingrediente:

220 gr.unt
50 gr. migdale macinate
1 ou 
100 gr. zahar
300 gr. faina
1 lingurita ptaf de copt
semintele de la o pastaie de vanilie
1 lingurita scortisoara macinata
1/4 lingurita nucsoara macinata
1/4 lingurita cuisoare macinate
1/4 lingurita sare
dulceata
zahar pudra
  • se freaca untul spuma pana devine pufos, se adauga oul intreg si se amesteca pana se incorporeaza in unt, iar apoi se adauga vanilia (se poate folosi si esenta de vanilie)


  •  faina se amesteca cu zaharul, migdalele macinate, sarea, scorțișoara, cuișoarele si nucșoara.
  • se adauga toata faina peste unt si se amesteca usor doar atat cat sa se incorporeze toata faina in unt (iar compoziția se desprinde de pe pereții vasului)
  • se imparte compoziția in doua părți egale, se formează  doua discuri din aluat, se împachetează fiecare in folie de plastic si se lasa la rece cel putin o ora (sau cel mai bine peste noapte) 



  • dupa ce se scoate aluatul de la frigider se intinde prima jumătate din aluat intr-o foaie de 2-3 cm grosime, se decupează formele dorite....


  • se transfera fursecurile în tava tapetata cu hârtie de copt ... și se dau la cuptorul încins la la 180 de grade timp de 7-10 min. (sau pana devin putin maronii)
  • la fel se procedeza și cu cealaltă parte din aluat:)


  • se umplu fursecurile cu dulceață...eu am folosit dulceață de cireșe și de coacăze alba
  • si bineînțeles la final se pudrează cu zahar pudra :)

  • delicioase....si cu o cafeluță alaturi...mmmm bune rău :D...



12 comentarii:

Livia spunea...

Ce frumoase sunt si sigur sunt un deliciu!

torturile Sandei spunea...

Aratoase foc ! Sigur vine Mosul pe la voi cand va simti aroma .

Irina (Bucataria Irinei) spunea...

Delicioase si fragede.... Cam cat timp se pastreaza proaspete?

Micul spunea...

Foarte, foarte faine si bune.
Mi-ai facut pofta.

Adela Zilahi spunea...

Foarte bune si sunt excelente! Foarte faine au iesit! Pupicei!!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Tare frumusele mai sunt.Si cred ca sunt si fragede.te pup!

Antonina spunea...

Sunt minunate! Strumful meu e innebunit dupa ele!

violette spunea...

@Sanda - mulumesc.sper sa ii placa mosului si sa aduca multe cadouri:)

@Irina- la mine nu au rezistat decat pana a doua zi :D, dar au fost moi si foarte fragede;

@Livia,@Micul, @Adela, @DiaMar, @Antonia - va multumesc. ma bucur tare ca v-au placut- sunt tare bune si chiar merita incercate!

TeoBucatar spunea...

Sunt grozave,mama le spunea gurite nu stiu de ce !Dar erau delicioase!

pansy spunea...

ti-au iesit foarte frumos!

Bucate Apetisante spunea...

Am furat unul si-am fugit. :))
O zi frumoasa !

日月神教-向左使 spunea...

餐飲設備
製冰機
洗碗機
咖啡機
冷凍冷藏冰箱
蒸烤箱
關島婚禮
關島蜜月
花蓮民宿
彈簧床
床墊
獨立筒床墊
乳膠床墊
床墊工廠
產後護理之家
月子中心
坐月子中心
坐月子
月子餐