luni, 4 aprilie 2011

Cornuri cu cacao si nuca de cocos





...ceva bun....pentru iubitorii de nuca de cocos:)....si nu numai....

Ingrediente:
15 gr. drojdie
3 oua
200 ml.lapte
200 ml. ulei
2 linguri zahar
4 lg. cacao
100 gr. nuca de cocos
550 gr. faina

Sirop:
250 gr. zahar
350 ml.apa
2 lingurite esenta de vanilie


  • se amesteca drojdia, cu zaharul si laptele (la temperatura camerei) si se lasa la dospit pana ce drojdia isi dubleaza volumul


  • ouale se bat cu uleiul (adaugat treptat)..... 


  •  ...iar la amestecul de oua si ulei se adauga drojdia si se mai amesteca putin.....se masoara volumul acestui amestec.... 


  •  ....iar apoi cantitatea se imparte in 2 parti egale (eu am avut 600 ml de lichid),impartite in 2 boluri ....
  • in prima jumatate se adauga cacao, se amesteca iar apoi se adauga faina (cam 300 gr) si se framanta bine pana se obtine un aluat omogen (aluatul nu trebuie sa fie unul tare!)
  • in cealalta jumatate se adauga nuca de cocos, se omogenizeaza amestecul iar apoi se adauga faina (250 gr.), se framanta....
  • se lasa ambele aluaturi sa creasca acoperite, la un loc caldut, pana ce isi dubleaza volumul.


  •  dupa ce aluatul a crescut, fiecare aluat se framanta putin,  iar apoi fiecare se imparte in 4 parti de marimi egale (atat cel cu cacao cat se cel cu nuca de cocos), danduli-se cate o forma rotunda.


  •  se ia cate o bila de aluat maro, se intinde sub forma de cerc de 3-4 mm grosime, se procedeaza la fel si cu aluatul alb, iar apoi  se suprapune cercul de aluat alb peste cel de aluat maro; se mai intinde putin aluatul astfel obtinut, iar apoi se imparte in 8 triunghiuri...


  •  se ia fiecare triunghi de aluat se mai intinde putin (sa aiba cam 3-4 mm grosime), iar apoi se ruleaza sub forma de cornulet....


  •  se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptrorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-20 de min. 


  •  cat timp sunt cornurile la copt se pregateste un sirop din apa, zahar si esenta de vanilie; se pun toate ingredientele intr-un vas si se fierb pana ce se obtine un sirop gros, se ia de pe foc si se  lasa la racit.
  • dupa ce cornurile s-au copt, li se fac cateva gauri cu ajutorul unei scobitori si se inmoaie in sirop; gaurile vor permite cornurilor sa absoarba cat mai mult sirop...


  •  ....si dupa ce au fost inmuiate in sirop....




....reteta e preluata de pe blogul palachinkai !

13 comentarii:

mirela spunea...

Arata super,,,,am si eu reteta,,,,am copilarit cu cornurile astea,,,sunt ,,,putin zis delicioase,,,,,,puppp!!!

felis spunea...

Cat de bine arata... trebuie sa fie tare bune!!...

Adela Zilahi spunea...

arata delicios! cred ca is si foarte bune!!

Daniela Addario spunea...

Uau, ce colorate sint si frumoase. Imi place cum stralucesc... Fur unul pe ascuns ca sa-l servesc miine dimineata la cafea... Pupici !

violette spunea...

Mirela - mersi mult.te pup si o seara faina!
Felis, Adela- intr-adevar sunt foarte bune, va multumesc de vizita!
Daniela- poti sa furi mai multe nu numai unul:), ma bucur ca iti plac!

Bucate Apetisante spunea...

E prima oara cand vad cornuri de acest gen si sincer imi ploua in gura acum...
Din pacate nuca de cocos la mine in casa nu se gaseste,nu le place unora,iar numai pt.mine nu fac :(

Lia Maria Grozi spunea...

Cat de bine pot arata aceste cornulete...si in plus sant cu nuca de cocos yumi,yumi, sant pe gustul meu si cu siguranta le voi executa si eu, cat de curand hi,hi, ca mi-ai facut o poftaaaaaaa !
Pupici.

janet spunea...

Excelent arata......cum s-ar zice,le mananci din priviri!
O zi minunata!

Recetas Fáciles y Rápidas spunea...

Un rafinat dulce! Frumos, frumos decorate şi au prezentat. Felicitările mele.
Un sărut

violette spunea...

Lia- sper sa le incerci,sunt tare bune; Janet, Julia- mersi mult pt. aprecieri.

Nely spunea...

Foarte,foarte bune...pufoase si delicioase!!! Am reteta dar de post. Mersi pentru reteta ta.
O zi frumoasa!

violette spunea...

Nely- multumesc de vizita!

Liana10 spunea...

Minunate cornurile, notat reteta! :*