duminică, 20 februarie 2011

Rulouri din piept de curcan cu legume si cascaval



...o reteta cat se poate de usoara...dar si rapida si foarta sanatoasa:)....
nu aveti nevoie decat de piept de curcan...legume....un picutz de cascaval....orez/mazare pentru garnitura.....iaurt pentru sos......si multa voie buna si dispozitie ca sa va apucati de treaba:)







Ingrediente:

650 g. piept de curcan
100 gr. cascaval
300 gr.spanac
o ceapa
1 ardei kapia
4-5 catei de usturoi
10 ciuperci
125 ml vin alb sec
3 linguri ulei de masline
putin unt
sare si piper

Garnitura:
orez
mazare

Sos de iaurt:
3 catei de usturoi, pisati
200 ml. iaurt
1 lingura ulei de masline
patrunjel verde tocat
cimbru uscat
sare si piper



.....asadar .... pieptul  de curcan



.....se feliaza in felii de aceasi marime si grosime.... se obtin 4 felii -  pentru 4 portii
 iar apoi fiecare felie se bate ca si pentru snitele (acoperita cu o folie de plastic ca sa nu se strice carnea : D)


....se condimenteaza cu sare si piper....



....se pregatesc apoi legumele pentru umplutura....spanacul,  ciupercutzele(nu prea mari) taiate felii subtiri,  ceapa taiata cubulete, cativa catei de usturoi tocati marunt si un ardeiul kapia taiat felii....
.....intr-o tigaie punem la incalzit 2 linguri  de ulei de masline si calim legumele, nu prea mult maxim 4-5 min.




.....luam fiecare felie de piept de curcan, punem amestecul de legume iar apoi  cascaval taiat bastonase si... rulam (prima data indoim marginile iar apoi rulam, ca si la sarmale :D); ca sa stea umplutura inauntru prindem cu scobitori sau legam cu sfoara de bucatarie..
.....in tigaia in care am calit legumele mai punem putin unt (cam o  lingura) si o lingura de ulei de masline, adaugam si  cateva frunze de rozmarin,si prajim rulourile din pipt de curcan cam 5 min pe ambele parti.



....transferam apoi rulourile intr-o forma termorezistanta;  iar in tava in care am prajit rulourile adaugam 125 ml vin alb sec pentru a aduna toate aromele lasate de carne si adaugam sosul obtinut  peste rulouri.
...dam la cuptor pentru inca 10-15 min.


....servim cu garnitura de orez/orez cu mazare si sos de iaurt...
...pentru sosul de iaurt amestecati toate ingredientele









9 comentarii: