luni, 30 mai 2011

Biscuiti vienezi cu cacao




O reteta veche dar foarte gustoasa de biscuiti vienezi cu cacao....moi, sfarmiciosi, usor de facut...numai buni de servit alaturi de o cafea sau un ceai

Ingrediente (pentru aprox 42 buc)

200 gr. unt la temperatura camerei
2 albusuri de ou
230 gr. faina
5 linguri cacao
95 gr. zahar pudra 
un varf cutit de sare
zahar pudra pentru decor


  • pentru inceput se amesteca faina cu cacao
  •  intr-un castron se amesteca bine untul pana devine cremos (pentru reusita retete untul trebuie sa fie foarte moale), se adauga zaharul si praful de sare iar apoi albusurile de ou batute usor.Amestecul o sa se separe, dar o sa inceapa se  lege imediat dupa ce se adauga amestecul de faina si cacao (faina se adauga treptat si nu trebuie sa se amestece prea mult ci doar atat cat sa se incorporeze faina). 



  • se pune aluatul in pistolul pentru biscuiti, iar apoi in tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza biscuitii in forma de "W"


  • se coc timp de 10 min....se lasa la racit iar apoi se pudreaza cu zahar....



  •  ....si se servesc la o cafea :)