Ingrediente:
pentru foi
380 gr. faina
200 ml apa calduta
1/2 lingutita sare
2 linguri ulei de masline
1 lingura otet
umplutura
2 dovlecei
1 ceapa
1 ou + 1 ou pentru uns deasupra
150 gr. branza de burduf
1 lingura gris
sare si piper
- faina, apa calduta, sarea, uleiul si otetul se amesteca toate la un loc si se framanta bine pana se incorporeaza toata faina si se obtine un aluat elastic
- aluatul obtinut se imparte in doua bucati egale, iar fiecare bucata se unge bine cu untura (se poate folosi si ulei/margarina/unt); se acopera cu o folie alimentara si se lasa sa se adihneasca aluatul circa 1 h.
Intre timp se pregateste umplutura: ceapa taiata felii se caleste in putin ulei, dupa care se adaugat dovleceii dati pe razatoare si storsi de apa; se lasa pe foc cateva min. pana se evapora toata apa. Dupa ce s-a luat de pe foc se lasa compozitia sa se raceasca, iar apoi se condimenteaza cu sare si piper, se adauga oul si un sfert din cantitarea de branza.
- se aseza pe masa o fata de masa din panza si se intinde prima bucata de aluatul (fara a pune faina pe masa), la inceput se intinde usor aluatul in maini, se aseza apoi pe masa si se trage aluatul din mijloc catre margini, pana ce se obtine o foaie de aluat foarte subtire...
- se presara foaia cu gris sau pesmet, se pune compozitia la marginea foii (peste care am mai adaugat bucati de branza), iar apoi cu ajutorul fetei de masa se ruleaza. Ruloului astfel obtinut i se da apoi o forma de spirala.....
- la fel se procedeaza si cu cea de-a doua bucata de aluat, si se rleaza apoi in continuarea spiralei
- ....spirala....pusa intr-o forma cu fund detasabil.....
- .....unsa cu oua si presarata cu cimbru uscat...data apoi la cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru circa 40-45 min.
- ... placinta racita si gata de a fi savurata.....
Un comentariu:
餐飲設備
製冰機
洗碗機
咖啡機
冷凍冷藏冰箱
蒸烤箱
關島婚禮
關島蜜月
花蓮民宿
彈簧床
床墊
獨立筒床墊
乳膠床墊
床墊工廠
產後護理之家
月子中心
坐月子中心
坐月子
月子餐
Trimiteți un comentariu