duminică, 21 noiembrie 2010

Sarmale cu piept de pui si ghebe





Si ce poate merge mai bine cu o paine facuta in casa, decat o mancare specifica romaneasca, si anume nelipsitele sarmalute :).
Stiu ca suntem in plin post al Craciunului, insa cei/cele care nu tin post pot aceasta reteta, mai ales ca e "imbogatita" cu un ingredient specific perioadei, si anume ghebe.
O mancare simpla, delicioasa si numa buna de incercat cand vrem sa ne impresionam musafirii :)



Ingredientele folosite: o varza, 600-700 gr. piept de pui, 350 gr. ghebe, 2 cepe rosii mari, 50 gr. orez, sare si piper,50 ml. ulei, boia dulce, pasta de tomate, marar verde, cimbru.


Pentru inceput Varza se opareste in apa cu sare si putin otet, dupa care se desfac foile de varza si se curata de cotor.
Pieptul de pui se da prin masina de tocat, la fel si ghebele (care au fost oparite in prealabil) si ceapa.




Se amesteca toate ingredientele tocate, se adauga si cateva linguri de ulei (pt. ca pieptul de pui e mai sec), sare si piper dupa gust, boia dulce, orezul, marar verde si cimbrul si 2 ling. de bulion. Se omogenizeaza bine compozitia si se impacheteaza sarmalele.


Dupa ce am terminat de impachetat sarmalele, se pun cateva crengute de cimbru si marar pe fundul unei oale, se aseaza sarmalele, iar dupa ce terminam de asezat le acoperim cu un strat de varza taiata marunt, adaugam apa cat sa treaca putin peste ele si putin bulion ca sa prida o culoare frumoase. Le lasam sa fiarba la foc mic cam 1,5-2 h.

- asa arata dupa ce au fiert
.... si in farfurie :)

2 comentarii:

Anonim spunea...

oau voi incerca neaparat aceasta reteta.Felicitari pentru postare!

Luminitanaty spunea...

Multumesc pentru vot