marți, 16 martie 2010

Prajitura cu nuca si cafea

Reteta este preluata de aici. Este o prajitura delicioasa care merita incercata :)!



Ingrediente pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 10 linguri nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 8 linguri cafea tare+1 lingurita ness



- faina se amesteca cu nuca macinata si cu praful de copt

- albusele se bat spuma tare cu un praf de sare

- galbenusele se amesteca cu zaharul, cafeaua si nesul, pana ce zaharul se dizolva.


- in albusele batute spuma se adauga cate putin din amestecul de galbenusuri si faina+nuca si se amesteca incet de jos in sus.
- se tapeteaza tava cu hartie de copt, se pune compozitia si se da la cutorulincins la 200 de grade pentru aprox. 20 de min.

Pentru crema am folosit urmatoarele ingrediente:
  • 300 ml lapte
  • 2 galbenuse de ou
  • 4 linguri de faina+1 lingura de amidon
  • 100 gr. unt
  • 10-12 linguri de zahar
  • o esenta de vanilie

- se amesteca galbenusurile cu zaharul, faina si putin lapte si se amesteca bine pana ce galbenusurile incep sa isi dubleze volumul
- se adauga restul de lapte, dupa care se transfera pe bain-marie si se lasa cam 10-15 min. pana ce crema incepe sa se ingroase.
- dupa ce am luat crema se pe foc se acopera cu folie sa nu prinda crusta si se lasa sa se raceasca
- cand sa racit se adauga untul si esenta de vanilie.

- se taie blatul in doua pe orizontala, se insiropeaza blatul cu cafea, se pune cam 2/3 din crema, se acopera cu cealalta jumatate si restul de crema deasupra.


- peste stratul de crema se adauga un strat de glazura de ciocolata (o ciocolata cu lapte/ amaruie rupta in bucatele mici + un cub de unt topite pe bain-marie).



5 comentarii:

MihaeRa spunea...

Lol..imi ploua in gura...Felicitari!!!

Craita spunea...

Cred ca este o prajitura divina,o sa salvez reteta si cu prima ocazie sper sa ajung sa o fac!

violette spunea...

@ m.t multumesc :)
@ Goldielocks- prajitura e foarte buna, sper sa o incerci si tu!:)

Anonim spunea...

Salut!!! Sunt Vlad de la Radio Whisper(anti manele) un radio dedicat bloggerilor si celor din jur,felicitari pentru blog chiar este frumos,incep sa il citesc cu drag, noi cei de aici de la radio whisper promovam articole la diversi bloggeri si astazi am promovat un articol de-al tau am spus si sursa de unde vine articol am deschis si un subiect pe acest articol, noi o sa iti adaugam link daca ai avea placerea si ai dori sa ne promovezi adica sa ne sustii cu acest proiect de radio, si ne gandim sa iti luam un interviu, adica vrem sa luam interviu la multi bloggeri, sa vedem cum gandesc,noi suntem aici on cu muzica pentru voi vrem sa facem o treaba mare si fara tine si fara bloggeri nu putem de asta trebuie sa ne ajutam unul pe altu,Suntem Respectosi,ajutam unde este nevoie si am dori sa vorbim poti adauga id-ul nostru radiowhisper_com sa vorbim mai schimbam o vorba,o ideie etc si suntem alaturi de tine si la bine si la rau iti multumesc pentru timpul acordat, vorbim pe meseneger pe id-ul radiowhisper_com sau ne poti scrie pe radiowhisper_com@yahoo.com. Respect!Cu stima Vlad! O Zi Buna! P.S:(Avem nevoie de oameni in radio sa fim cati mai multi sa facem o echipa mare cred ca ai un talent aparte si poate ai vrea sa ne ajuti in domeniul care iti place tie) Nu am scris site-ul sa nu zici ca facem spam e un mesaj adevarat si gandim inainte de-a scrie! Speram sa facem o legatura intre acest blog minunat si intre radio whisper.

cc spunea...

Topul blogurilor de pe ardei-iute.ro nu mai exista.

Multumesc