duminică, 28 februarie 2010

Pachetele din piept de pui cu spanac si sos de iaurt

Ingrediente pentru pachetele de pui:

  • 300 gr. spanac.
  • un piept de pui
  • 200 gr. cascaval
  • 2 oua
  • 1/2 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • sare, piper
  • faina, pesmet
  • ulei

Pentru garnitura:

  • cartofi
  • orez

Pentru sosul de iaurt:

  • 300 gr. iaurt sau sana
  • putin usturoi pisat
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • patrunjel tocat, marar/cimbru
  • zeama de la 1/2 lamaie


  • pieptul de pui se feliaza iar apoi se se bate ca si pentru snitele , se condimenteaza cu sare si piper

  • se pune intr-o tigaie putin ulei la incins, se adauga ceapa si usturoiul toacat marunt
  • se adauga spanacul (spalat si uscat)
  • se caleste cam 5 min. pana scade apa pe care o lasa, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust


  • se ia cate o bucata de piept de pui , se aseaza spanacul in mijloc iar peste o bucatica de cascaval, iar apoi se impacheteaza ca si in imaginea de mai jos.

  • am lasat fiecare pachetel impaturat in folie alimentara si le-am pus la frigider pt. aprox. 1 ora

  • fiecare pachetel de pui se da prin faina, ou pesmet iar apoi se prajeste in uleiul incins


  • pachetelele de pui dupa prajire

  • se serveste cu garnitura de cartofi nature si sos de iaurt........

  • .........sau pilaf de orez si sos de iaurt :)



3 comentarii:

Frunza spunea...

Musai sa fac si eu! ca tare bine arata, cred ca is la fel de gustoase!
pupe

cccris spunea...

ASta as vrea sa fac ca tare delicios arata, dar la mine in casa doar eu maninc spanac. Si poftesc....

Liana10 spunea...

O idee buna pt. pranz! Te-am votat!