marți, 28 aprilie 2009

Escalop de porc cu ciuperci

Ingrediente: 1 kg carne de porc, 450 g. ciuperci, 200 g. pastrama de porc, 100 ml. ulei, 100 g. faina, 75 g. unt, 100 ml. vin, 250 ml. bulion, cativa catei de usturoi, 50 g. sare, piper., verdeata.


Se transeaza carnea, se bate ca si pentru snitele si se presara cu sare. Fiecare bucata se da prin faine si se prajeste intr-o tigaie in ulei, dupa prajire se scot intr-un vas.

Ciupercile se curata, se taie felii si se calesc in untul incins impreuna cu bucatile de pastrama.


In uleiul ramas dupa ce s-a prajit carnea se adauga bulionul amestecat cu 2 lg. de faina, vinul, usturoiul tocat marunt si condimentele. In sosul obtinut se adauga bucatile de carne prajita, ciupercile calite si se mai lasa foc cca.20 min.



Se serveste cu garnitura de cartofi sau orez.