miercuri, 5 mai 2010

Placinta cu spanac





Pt. umplutura: 200 gr. spanac, o ceapa verde, 3 catei de usturoi, 50 gr. cascaval ras, 2-3 ling.smanatana, sare, piper, putin ulei.
Se caleste ceapa si usturoiul in putin ulei, se adauga spanacul spalat bine (doar rupt, nu tocat)
si se caleste cam 2-3 min. pana ce scada apa pe care o lasa. Se adauga smantana, cascavalul ras, sare si piper dupa gust si se mai lasa putin pe foc.

Pt. blat: se face un aluat ca si pentru paine din: faina, apa caldura, drojdie, sare, putin zahar, ulei de masline. Se lasa aluatul la dospit cca o ora.
Se intind 2 foi, Se aseaza prima foaie intr-0 tava rotunda (unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina), se adauga umplutura de spanac iar apoi cea de-a doua foaie. Se presara deasupra cu putin rozmarin uscat, se fac niste crescaturi oblice si se mai lasa cca 1/2 la crescut in tava. Se lasa la cuptor aprox. 20 min.