miercuri, 11 noiembrie 2009

Ardei umpluti

Ingrediente: 1 kg ardei, 300-350 g carne tocata de porc, 150 gr. orez, 2 cepe, 2 morcovi, 1/2 telina, un ardei kapia, 2 ling. de faina, sare, piper, pasta de tomate, patrunjel verde tocat, foi de dafin

Legumele se dau pin masina de tocat iar apoi se calesc in putin ulei. Legumele calite se adauga peste carnea tocata, se adauga orezul (spalat bine ), 2 ling. de pasta de tomate, sare si piper dupa gust, patrunjel tocat si se amesteca bine toate ingredintele.
Dupa prepararea compozitiei pentru umplut ardeii se face un sos de rosii astfel:
- intr-o cratita se incinge putin ulei
- se adauga 2 ling de faina si se rumenesc putin dupa care se pun 2-3 ling. de pasta de tomate
- se amesteca bine dupa care se stinge cu 1 1/2 cana de apa
- se condimenteaza cu sare, piper, se adauga si o lingura de zahar, foi de dafin si se lasa sa fiarna pt, aprox. 5 min.
- daca sosul se ingroasa prea tare se mai poate adauga putina apa.
Ardeii ii curatam, le taiem un capacel si le scoatem semintele. Ii umplem cu compozitia de carne tocata. Se aseaza intr-0 tava, se adauga sosul de rosii (sa ajunga pana la jumatatea ardeilor, sosul nu trebuie sa treaca peste ei) si se dau la cuptor pt. aprox. 1 h.




Niciun comentariu: