luni, 19 octombrie 2009

Zacusca de fasole boabe





Ingrediente: 1/2 l ulei, 5 kg. gogosar, 2 kg. ceapa, 2 kg. morcov, 3 kg fasole, 2 kg. rosii, foi de dafin, sare, piper, 3-4 lg. zahar/ miere.
Preparare: gogosarul, ceapa, morcovul si rosiile (curatate de pielita) se dau prin masina de tocat carne, iar fasolea se fierbe.
Se pune uleiul la incins se adauga ceapa si se lasa putin la calit, dupa care se adauga morcovul iar apoi gogosarul. Se lasa zarzavatul sa dea cateva clocote, pana cand se evapora apa si incepe sa iasa uleiul la suprafata, se adauga foile de dafin, se condimenteaza cu sare si piper dupa care se adauga fasolea fiarta in prealabil. Cand zacusca este aproape gata se adauga rosiile, cateva ling de zahar si se mai lasa putin sa fiarba (max.30 de min.).
Zacusca se pune in borcane inchise ermetic si se fierb in duns timp de 45 min dupa momentul in care incepe sa clocotesca apa.

Un comentariu:

Cristi spunea...

Stimata Doamna,

Sunt incantat sa va anunt ca blogul dumneavoastra a fost inscris de catre un fan la Festivalul Blogurilor Gustoase, editia 2009. Categoriile la care acesta v-a inscris si retetele alese sunt:

Blogul cu cele mai gustoase mancaruri traditionale romanesti
Zacusca de fasole boabe
Ciorba de urzici
Ficatei de pui cu mamaliguta


Mancaruri din bucataria internationala
Pizza Primavera
Turkish patatoes
Escalop de porc cu ciuperci


Mancaruri vegetariene
Legume cu orez
Zacusca de fasole boabe
Salata de primavara


Aperitive
Chec aperitiv
Ciuperci umplute
Salata cu crutoane


Fripturi
Escalop de port cu ciuperci
Friptura de porc
Pui la cuptor



Torturi
Tort de iarna
Tort de clatite
Tort

Dulciuri diverse
Budinca de cozonac
Clatite cu inghetata
Chec din albusuri cu nuci


Blogul cu cele mai frumoase poze
Chec din albusuri cu nuci
Tort de clatite
Ciuperci umplute


Blogul cu cele mai explicite retete
Legume cu orez
Escalop de porc cu ciuperci
Ciorba de urzici

Blogul cu cele mai frumos decorate mancaruri
Tort de clatite
Tort
Tort de iarna
Va rugam sa ne trimiteti un e-mail daca doriti ca anumite retete sa fie modificate sau daca nu doriti sa participati la Festival.

Nu uitati, de asemenea, ca in perioada 2 noiembrie - 15 noiembrie 2009 va avea loc votarea. Va recomandam ca in aceasta perioada sa scrieti un post pe blogul dumneavoastra care sa contina un link spre concurs pentru ca fanii blogului dumneavoastra sa va poate vota.

Cu bine,

Cristi Clita,

Project Manager Gustos.ro
Email: cristian.clita@tree.ro
Tel.: 021 324 14 04
Fax: 021 326 72 33
Web: www.gustos.ro