Ingrediente (pt. 4 foi): 4 oua, 9 lg. zahar, 8 lg. ulei, 6 lg. lapte, sare, 1 lingurita de amoniac, faina. Daca doriti mai multe foi dublati cantitatile.
Mod de preparare foi : Ouale se bat bine cu zaharul, se adauga uleiul, un praf de sare, amoniacul stins in laptele caldut iar apoi faina (cat cuprinde).
Se lasa aluatul sa se odihneasca pt.aprox.1/2 dupa care se intin foi pe dosul tavii.
Ingrediente crema: 3 oua, 150 gr. zahar, 2 lg. cacao, 0 cescuta de apa, 1 pachet de unt, 200 gr. nuca.
Pentru ca eu am facut 2 prajituri am folosit cantitati duble penrtu crema.
Mod de preparare: Ouale intregi, zaharul, apa si cacaua se amesteca bine, dupa care se pun pe foc si se fierb pana ce se topeste zaharul si incepe sa se ingroasa.
Un comentariu:
Buna Violette,
Ai un blog cu retete minunata ma inspir foarte des din creatile tale.Te rog spunemi aprox. cantitatea de faina a foilor eu nu am mai facut niciodata foi cu amoniac si habar nu am cit de consistent trebuie sa fie aluatul.
Multumesc anticipat
Trimiteți un comentariu