Ingrediente:
pentru baza
200 gr. biscuiti digestivi
1 lingura de miere/zahar
50 gr. unt
pentru umplutura
300 gr. branza Fagaras
250 gr. urda dulce
500 gr. cirese, din care 350 fara samburi
3 oua
200 gr. zahar
100 ml de smantana grasa
1 lingura faina
1/2 lingura gris
coaja rasa de la o lamaie
esenta de vanilie
- Se rup biscuitii si se farmiteaza bine
- Untul se topeste impreuna cu mierea, apoi se incorporeaza la biscuiti
- Se pun biscuitii intr-o forma de tort detasabila unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Se pune tava la cuptor 10 min. apoi se lasa la racit.
se pregateste umplutura astfel:
- mai intai cu ajutorul unui robot se mixeaza ciresele fara samburi impreuna cu 100 gr. zahar pana ce se obtine o compozitie neteda, apoi se toarna compozitia intr-o cratita mica si se fierbe 7-10 min, amestecand, pana ce se formeaza un sirop dens. Se lasa sa se raceasca.
- Se mixeaza apoi branza, ouale intregi, smantana, faina, grisul, restul de zahar, coaja rasa de lamaie si vanilia pana cand compozitia este omogena.
- se pune jumatate din compozitia de branza peste crusta de biscuiti, apoi jumatate din piureul de cirese, restul din compozitia de branza si restul de piure de cirese (se pastreaza 3-4 linguri din acest piure pentru decor).
- folosind o frigaruie se deseneaza cu piureul de cirese un model de panza de paianjen...
- ... se da tava la cuptor 45 de min, apoi se lasa cheesecake-ul la racit 30 de min
- se decoreaza cu restul de piure de cirese, cu cateva picaturi de smantana...si cu ciresele ramase!
- un adevarat deliciu :)
6 comentarii:
Imi inchipui ce gust grozav are!Dulce acrisoara,nu?Imi place!
O zi buna!
Multumesc Janet, ma bucur ca iti place prajiura! e intr-adevar foarte buna...si mai ales de sezon:)
arata imbietor!
Grav de bun!! e pentru provocare?? pup
@Dulcegarii- de bun a fost tare bun... dar pt. provocare cred ca e prea tarziu :( pup si eu!
餐飲設備
製冰機
洗碗機
咖啡機
冷凍冷藏冰箱
蒸烤箱
關島婚禮
關島蜜月
花蓮民宿
彈簧床
床墊
獨立筒床墊
乳膠床墊
床墊工廠
產後護理之家
月子中心
坐月子中心
坐月子
月子餐
Trimiteți un comentariu