Ingrediente
pentru crusta:
120 gr. faina
30 gr. zahar
100 gr. unt rece nesarat - taiat cubulete
1 galbenus
15 ml suc de lamaie
putina sare
pentru umplutura:
120 gr. ciocolata
3 pere
1 ou intreg si un galbenus
120 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
1/2 lingurita extract vanilie
3 linguri de zahar
Pentru crusta: se amesteca intr-un bol faina cu praful de sare; se adauga zaharul si untul taiat cubulete - se amesteca pana se formeaza un aluat sfarmicios; se adauga galbenusul si zeama de lamaie - se mai amesteca putin pana se formeaza un aluat moale; se aduna sub forma disc, se impacheteza in folie de plastic si se da la rece cel putin 20 de min.
- intre timp se preincalzeste cuptorul la 200 de grade celsius
- pe suprafata de lucru se intinde aluatul intr-o foaie de circa de 3 mm grosime, iar apoi se transfera int-o forma de tarta de 25 cm.
- peste tarta se pune un strat de ciocolata rasa (eu jumatate din cantitatea de ciocolata am maruntit-o cu cutitul, jumatate am dat-o pe razatoare).
- fiecare jumatate de para se taie transversal felii subtiri, apoi se rasfira usor
- se transfera fiecare jumatate de para peste ciocolata si se aranjeaza sub forma spitelor unei roti
- amestecul obtinut se adauga peste pere, iar apoi se presara zahar peste fiecare jumatate de para
- se pune tarta la cuptor si se coace timp de 10 min la 200 de grade, iar apoi se reduce temperatura la 180 de grade si mai lasa tarta inca 20 de min, pana cand perele se caramelizeaza
10 comentarii:
am citit o carte in care el ii pregatea ei o tarta cu pere :). mi-a ramas gandul la tarta aia :)). asa ca reteta ta e foarte binevenita :)!
ce bine arata...oare daca pun alt fruct o sa fie la fel de buna...nu ma prea dau in vant dupa pere...
@Zazuza-asta da coincidenta:)
@Naty- daca nu iti prea plac perele cred ca poti incerca si cu alte fructe...piersici, mere, ananas etc.
Wow!!! pere si ciocolata? un deliciu
e fantastica reteta! abia astept sa vina toamna... :)
Eu sunt fan tarte si asta arata delicios, cred ca e la fel de buna, trebuie neaparat sa o fac si eu.
@Mersi Brioche;
@Diana- sper sa o incerci...si sa imi spui cum ti-a iesit:)
Este extraordinara.Am descoperit reteta de 1 an si de atunci o tot fac si nu ne mai saturam de ea.
餐飲設備
製冰機
洗碗機
咖啡機
冷凍冷藏冰箱
蒸烤箱
關島婚禮
關島蜜月
花蓮民宿
彈簧床
床墊
獨立筒床墊
乳膠床墊
床墊工廠
產後護理之家
月子中心
坐月子中心
坐月子
月子餐
Buna, am incercat sa fac reteta dar crusta este un esec. Din ingredientele expuse este imposibil sa iasa un aluat moale! Ma intreb daca ai omis ceva in reteta?!
Trimiteți un comentariu