luni, 16 februarie 2009

Tort de iarna


Ingrediente:
4 portocale, 400 gr. piscoturi , frisca - 1 kg, gelatina - 2 pachete, cafea concentrata - 400, topping de ciocolata, zahar pudra - 200 gr, 3 ling. zahar, intaritor frisca, lapte batut- 300 gr, faina - 2 linguri, un galbenus de ou, esenta de portocale;

- se bate frisca, se adauga zaharul pudra, intaritorul de frisca, se amesteca si se da la rece;


- cat timp sta frisca la rece facem o crema astfel: amestecam 2 ling. de faina cu 3 ling. de zahar, un galbenus, laptele batut, sucul de la o jumatate de portocala si coaja rasa de portocala; se lasa pe foc mediu, cam 4-5 min pana incepe sa se ingroase; se ia de pe foc si se lasa la rece; cand s-a racit se adauga gelatina (dizolvata in 100 ml apa rece apoi incalzita pe foc - atentie - nu trebuie sa ajunga la temperatura de fierbere (70 - 80 de grade).


- cand crema s-a racit , se adauga peste frisca, iar apoi portocalele taiat;


- piscoturile se inmoaie in cafea




- se aseaza in tava un strat de piscoturi insiropate, peste piscoturi se aseaza cam o treime din compozitia de frisca si portocale



- urmeaza un alt strat de piscoturi insiropate si restul de compozitie




- se lasa 2-3 ore la rece, dupa care se scoate din forma si se orneaza cu topping de ciocolata, frisca si portocale







2 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte bine arata şi cred ca nu dureaza mult sa faci un asemenea tort. O sa incerc şi eu sa vad cum iese.

otilia spunea...

...chiar merita incercat...
Te asteapta o leapsa pe blogul meu!