joi, 3 februarie 2011

Paste cu spanac





... o reteta simpla pentru o cina rapida si usoara


Ingrediente:

1 lingura ulei de masline
o tulpina de praz
o ceapa
3 catei de usturoi
270 gr. spanac
250 ml smantana
300 gr. paste
50 gr. cascaval ras
sare si piper


  • se incalzeste uleiul intr-o tigaie iar apoi se adauga prazul taiat rondele, ceapa taiata julien si usturoiul tocat marunt; se lasa sa se inmoaie circa 10 min;

  • cand prazul si ceapa s-au inmuiat se adauga si spanacul si se mai lasa putin, doar cat sa se opareasca

  • se adauga smantana, se amesteca (iar daca sosul obtinut e prea gros se mai adauga putina apa sau vin alb) se condimenteaza cu sare si piper iar apoi se i-a de pe foc.


  • pastele se fierb, se scurg de apa si se adauga peste sosul de spanac
  • se servesc cu cascaval rase pe deasupra