Ingrediente pt. aprox.25 fursecuri:
1 ou intreg+ un galbenus
200 gr. faina
1 esenta vanilie
200 gr. faina
1 esenta vanilie
125 gr. unt
120 gr.zahar brun
120 gr.zahar brun
un praf de sare
dulceata de prune- pentru umplutura;
- untul se amesteca bine cu zaharul si cu praful de sare, se adauga oul, galbenusul de ou si esenta de vanilie. La urma se adauga cate putin faina, pana ce aluatul incepe sa se lege, iar apoi se framanta cu mana.
- dupa ce s-a terminat de framantat, aluatul se lasa 10-15 minute la frigider.
Dupa ce s-a scos de la frigider, se formeaza un sul din care se taie bucati de aprox. 2 cm grosime. Fiecare bucatica din aluat se aplatizeaza, se umple cu gem si ii se da o forma o forma rotunda.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptror pentru 15 min.
- se pot servi calde sau reci.....cu un pahar cu lapte dimineata :)
- si pudrate cu zahar dupa ce au fost scoase de la cuptor:)
- reteta originala (fursecuri cu ciocolata ) o gasiti aici.
-eu am inlocuit ciocolata cu dulceata de prune :)
7 comentarii:
Bellissimi questi biscotti :)
Mersi, Stefania :)
Numai buni pentru cafeaua de dimineata!arata grozav de bine!
http://deeafildan.blogspot.com/
Astept o retetuta calduta pe blog la mine pusi .Nu uita de link
Faine de tot!
Te rog frumos, daca doresti sa ma ajuti, o sa iti solicit un minim efort, acela de a inlocui in blogroll-ul tau Cuina Banateana cu Retete ca la mama (asa se numeste blogul meu de azi) si linkul este www.retetecalamama.ro. Iti multumesc din suflet. Laura Laurentiu - Retete ca la Mama.ro
Mersi Laura!
Deja am inlocuit linkul cu noul tau site:)
Bune,bune...si usor de facut!
Trimiteți un comentariu