vineri, 6 februarie 2009

Tocanita de porc cu cartofi piure


Reteta pe care v-o prezint nu e ceva complicat, e chiar foarte simpla si deloc costisitoare.
Avem nevoie de :
- o cepa
- carne de porc (cam 0 jumatate de kg) - se pune ceapa la calit in putin ulei;
- cand ceapa devine sticloasa, se adauga putina boia si o lingura de pasta de ardai;
- se pune carnita taiata cubulete si se lasa cam 2-3 min la calit


- se adauga apa, atat cat sa treaca peste carne, un praf de sare sau un cub de knorr si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand;
- cand apa a scazut se mai adauga apa si se continua fierberea


- cand carnea este aproape facuta, se pun cam 2 linguri de bulion/pasta de rosii, foi de dafin;
- la final se pun condimentele (piper, cimbru, rozmarin, salvie, patrunjel uscat).


- o reteta rapida si foarte gustoasa, pe care o puteti servi cu orice fel de garnitura
- eu am ales cartofii piure :)