vineri, 6 februarie 2009

Tocanita de porc cu cartofi piure


Reteta pe care v-o prezint nu e ceva complicat, e chiar foarte simpla si deloc costisitoare.
Avem nevoie de :
- o cepa
- carne de porc (cam 0 jumatate de kg) - se pune ceapa la calit in putin ulei;
- cand ceapa devine sticloasa, se adauga putina boia si o lingura de pasta de ardai;
- se pune carnita taiata cubulete si se lasa cam 2-3 min la calit


- se adauga apa, atat cat sa treaca peste carne, un praf de sare sau un cub de knorr si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand;
- cand apa a scazut se mai adauga apa si se continua fierberea


- cand carnea este aproape facuta, se pun cam 2 linguri de bulion/pasta de rosii, foi de dafin;
- la final se pun condimentele (piper, cimbru, rozmarin, salvie, patrunjel uscat).


- o reteta rapida si foarte gustoasa, pe care o puteti servi cu orice fel de garnitura
- eu am ales cartofii piure :)



2 comentarii:

maria spunea...

fain fain, dar nu stiu cat e de bun,ca de mirosit miroase bine.

vincent spunea...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef

Esti vizitatorul cu numarul...

Visitor Counter
Visitor Counter
.....Multumesc

Arhivă