Cirese... si visinele...doua fructe apreciate pentru savoarea lor, dar si datorita efectului benefic pe care il au asupra organismului prin continutul lor mare de antioxidanti. Sunt indicate de asemenea in curele de slabire pentru ca reduc stratul de grasime si scad colesterolul.
Pe langa consumarea lor ca fructe proaspete sunt indicate in orice forma preparata: congelate, uscate, ca sucuri....sau gemuri:)
....si pentru ca am primit niste cirese si niste visine bio:) m-am gandit sa prepar un gem din aceste bunatati (bineinteles ca prima data ce am mancat pe saturate, iar ceea ce a ramas am folosit la dulceata :D)....
Ingrediente: cirese - 1 kg cirese negre fara samburi
visine -700 gr. visinefara samburi
zahar - 750 gr.
Ciresele si visinele se spala se curata de codite si li se scot samburii, dupa care se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza cateva secunde (nu trebuie sa fie o pasta foarte fina, daca mai raman cateva fructe intregi nu e nici o problema- dupa ce am mixat fructele am obtinut 1,700 kg fructe pasate).
Se pun fructele pasate intr-o cratita, se da la foc timp de 10 min (cat sa dea un clocot)....
...dupa care se pune in borcane sterilizate si se depoziteaza la un loc racoros.
Gemul poate fi consumat ca atare sau poate fi folosit la clatite, prajituri, torturi...oricum si in orice combinatie este foarte, foarte bun!
5 comentarii:
O ce lovely e... imi place tare dulceata / gemul de cirese ! pup
Mersi de vizita!
ce culoare faina are!!!
Pe iarna acesta am si eu gem de visine.
Noroc cu mama care mi l-a facut altfel ramaneam fara,eu nu am rabdare.
E o diferenta la gust intre cel de cirese cu visine, si visine simplu, asa-i?
餐飲設備
製冰機
洗碗機
咖啡機
冷凍冷藏冰箱
蒸烤箱
關島婚禮
關島蜜月
花蓮民宿
彈簧床
床墊
獨立筒床墊
乳膠床墊
床墊工廠
產後護理之家
月子中心
坐月子中心
坐月子
月子餐
Trimiteți un comentariu