Pagini

marți, 17 ianuarie 2012

Cuburi cu spanac


Pornind de la reteta de rulada cu spanac pe care am postat-o pe blog cu ceva timp in urma am incercat un aperitiv sub forma de "prajitura"... mai sarata si putin mai condimentata, cei drept :).

Rezultatul...unul deosebit de gustos si mai ales tare apreciat de musafiri :D. 


Nu am prea multe poze din timpul pregatirii ei...dar e simplu si foarte rapid de facut...asta e sigur:).

Ingrediente:
Pt. 2 foi.
800 gr. spanac tocat (proaspat sau congelat)
1 lingurita praf de copt,
6 oua
1 lingurita de sare
200 ml smantana grasa
6-7 ling. de faina.

Umplutura:
800 gr crema de branza (am folosit branza Philadelphia si telemea de vaca)
400 gr. ciuperci
marar proaspat tocat





Preparare:


  • spanacul daca e congelat se dezgheata, se scurge bine de apa si se toaca marunt.
  • se separa ouale: galbenusurile se amesteca cu smantana, sarea, praful de copt, spanacul tocat si faina
  • albusurile se bat spuma tare iar apoi se adauga peste amestecul de spanac.
  • se tapeteaza cu hartie de copt  tava de aragaz se pune jumatate din amestec si se da la cuptorulul incins la 180 de grade timp de 15-20 min (sau pana trece testul ce scobitoarea); la fel se procedeaza si cu cealalta foaie.
Pentru umplutura:
  • ciupercile se curata, se feliaza si se calesc in putin ulei condimentate cu putina sare si piper; dupa ce s-au calit se scurg de apa lasata si se lasa la racit
  • branza se mixeaza bine pana se obtine o pasta cremoasa, iar dupa ce ciuperile s-au racit se amesteca in crema de branza impreuna cu mararul tocat; daca e nevoie se mai poate adauga sare si piper.
  • foile dupa ce s-au racit se taie fiecare in doua, pe lung (obtinandu-se astfel 4 foi mai mici de dimensiuni egale), dupa care se umplu cu crema de branza si ciuperci (foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema)
  • se lasa "prajitura" la rece dupa care se feliaza 
  • se decoreaza cu felii de somon afumat, sunca, masline..dupa bunul plac.











11 comentarii:

  1. Arata foarte bine si par delicioase! Au numai ingrediente pe placul meu:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata super bine am sa notez reteta! Pupicei!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Combinatie e grozava, dar nu m-am gandit pana acum s-o asez asa misto! Super arata!

    RăspundețiȘtergere
  4. Super faine cuburi si de mare efect.

    RăspundețiȘtergere
  5. waw! arata foarte, foarte bine si cu siguranta gustul este pe masura. Felicitari !tare mult imi place asa ca "fur" si eu reteta, dar mai intai iti multumesc pt ea.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc...ma bucur tare ca va plac cuburile mele cu spanac:)...un lucru e sigur sunt delicioasssee, merita incercate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesanta ideea de aperitiv si cu siguranta deloc comuna.E ca o supriza pentru invitati.Imi place.
    Weekend fain.

    RăspundețiȘtergere
  8. O rulada cu spanac fac si eu, dar ideea cuburilor e fff buna!
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere