Pagini

miercuri, 3 august 2011

Paste tricolore cu sos de rosii si carne de curcan



pentru o cina rapida si usoara...paste cu carne si sos de rosii sau mai bine zis un fel de paste bolognese...my way  :)


Pentru aprox. 4 portii am folosit:
250 gr. paste tricolore
2 pulpe de curcan dezosate
2 ling. ulei
3 cepe medii
1/2 morcov
2 ardei grasi (unul galben si unul rosu)
500 ml suc proaspat de rosii
2 linguri generoase de bulion
4 catei de usturoi
sare, piper, 1/2 lingurita fulgi de chilli,1 lingurita oregano uscat, cateva frunze de salvie proaspata
100 gr. branza/cascaval


Pentru inceput se dezoseaza pulpele de curcan, iar apoi carnea se da prin masina de tocat; 
Se pune uleiul la incins intr-o tigaie, iar apoi se adauga carnea macinata, se lasa cateva minute pe foc pana se evapora toata apa lasata de carne... 


 ....peste carne se adauga legumele (date si ele prin masina de tocat), se amesteca, se lasa cam 5 min. cat sa se inmoaie putin legumele, se condimenteaza cu sare si piper....


 ....iar apoi se adauga sucul de rosii, bulionul, usturoiul pisat, oregano si fulgii de chilli....se acopera cu un capac si se lasa sosul sa fiarba la foc mic timp de 1/2 h. Cand e gata se adauga si salvia tocata marunt.
Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurg de apa, se clatesc, iar apoi se adauga in sosul de rosii.


 ....se pun pastele in forme de soufle, se rade branza/cascaval deasupra si se dau la cuptor pt. circa 5 min.


 ...si gata de a fi servite :)
...simplu, nu-i asa?


8 comentarii: