Pagini

luni, 15 august 2011

Briose cu migdale si afine





...ceva simplu, rapid dar mai ales delicios... briose cu afine! 


Ingrediente:

80 gr. migdale (fara coaja)
220 gr. zahar
300 gr. faina
2 oua 
125 ml.ulei
125 ml lapte
2 linguri iaurt gras
1 lingurita esenta de migdale
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu+ 1 lingura lapte
300 gr. afine


  • pentru inceput midgalele se macina intr-un robot impreuna cu 100 g. zahar, pana ce se obtine o faina fina.
  • faina de migdale obtinuta se amesteca apoi cu faina si cu restul de zahar.
  • ouale, laptele, uleiul, iaurtul si bicarbonatul stins in lapte se amesteca toate la un loc.
  • la ingredientele lichide se amesteca treptat ingredientele uscate, amestecand bine pana se incorporeaza faina.
  • la final se adauga si afinele (pe care eu le-am amestecat inainte cu putin zahar, iar apoi le-am adaugat in compozitie)


  •  se pune compozitia in forma de briose, se presara putin zahar deasupra si se coc timp de 25-30 de min. Mie mi-au iesit 12 briose mari si 6 briose mai micute:)




  • o bunatate de briose...pufoase si aromate...the best muffins ever:), pe bune!



8 comentarii: