Pagini

luni, 11 iulie 2011

Prajitura rasturnata cu piersici





O prajitura de sezon... cu piersici...rapida si foarte, foarte simplu de facut.....
Pentru aceasta prajitura este nevoie de:

  • 8 piersici, 
  • 275 gr. faina, 
  • 100 gr. unt+50 ml ulei
  • 4 oua
  • 150 ml iaurt
  • 150 gr. zahar + 4 linguri
  • 2 ling. apa
  • 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita praf de copt, 1 plic de zahar vanilat





 Pentru inceput se pun intr-o cratita 4 ling. de zahar cu 2 ling. apa si se lasa sa se caramelizeze..Cand zaharul s-a caramelizat se toarna continutul in tava in care urmeaza sa se coaca prajituta, iar apoi se aseaza piersicile curatate de pielita si taiate bucati. Peste piersici se adauga apoi compozitia pregatita astfel:
Faina se amesteca cu praful de copt si sarea.
Ouale intregi se bat cu zaharul pana ce acestea se albesc si  isi dubleaza volumul, dupa care se adauga zaharul vanilat, untul topit impreuna cu uleiul (dupa ce untul s-a topit se lasa sa se raceasca)  si iaurtul si se amesteca bine. Treptat la compozitia de oua se adauga faina  amestecand bine (dar nu prea mult ci doar cat sa se incorporeze faina)


 Se toarna compozitia in tava peste piersici si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru circa 30-35 de min.
Dupa ce se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca iar apoi se rastoarna pe un platou. Se serveste rece.:)

11 comentarii:

  1. Asta da prajitura, imi place, ador piersicile! Puup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ador piersicile si clar prajitura asta !! arata minunat

    RăspundețiȘtergere
  3. @Ophelia,@Adela,@Antonia- multumesc mult si ma bucur ca va place praji mea...a fost neasteptat de buna:)!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumos si apetisant, am lipsit putin, dar gasesc la tine numai bunatati.O zi placuta...

    RăspundețiȘtergere
  5. nici nu vreau sa ma gandesc cat de buna si aromata este prajitura asta.noroc ca sunt piersici si's in plin sezon.sigur voi face si eu ca tare bine arata.pupic

    RăspundețiȘtergere
  6. De asta imi place mie vara!Grozava prajiturica!

    RăspundețiȘtergere
  7. prajitura sata, faceam cand eram mai tanara,dar cu mere!Ar trebui sa incerc si cu persici,cred ca este tare parfumata!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata delicios rasturnata ta!!

    RăspundețiȘtergere