Pagini

miercuri, 29 iunie 2011

Gem de cirese si visine


Cirese... si visinele...doua fructe apreciate pentru savoarea lor, dar si datorita efectului benefic pe care il au asupra organismului prin continutul lor mare de antioxidanti. Sunt indicate de asemenea in curele de slabire pentru ca reduc stratul de grasime si scad colesterolul.
Pe langa consumarea lor ca fructe proaspete sunt indicate in orice forma preparata: congelate, uscate, ca sucuri....sau gemuri:)




....si pentru ca am primit niste cirese si niste visine bio:) m-am gandit sa prepar un gem din aceste bunatati (bineinteles ca prima data ce am mancat pe saturate, iar ceea ce a ramas am folosit la dulceata :D)....

 

Ingrediente: cirese - 1 kg cirese negre fara samburi
                   visine -700 gr. visinefara samburi
                   zahar - 750 gr.

Ciresele si visinele se spala se curata de codite si li se scot samburii, dupa care se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza cateva secunde (nu trebuie sa fie o pasta foarte fina, daca mai raman cateva fructe intregi nu e nici o problema- dupa ce am mixat fructele am obtinut 1,700 kg fructe pasate).
Se pun fructele pasate intr-o cratita, se da la foc timp de 10 min (cat sa dea un clocot).... 


 ...iar apoi se adauga zaharul si se mai lasa pe foc timp de 1h si 30 min. (se amesteca din cand in cand si se se aduna spuma care se formeaza la suprafata)


 ...dulceata e gata atunci cand lichidul scade si capata un aspect lucios...


...dupa care se pune in borcane sterilizate si se depoziteaza la un loc racoros.



 Gemul  poate fi consumat ca atare sau poate fi folosit la clatite, prajituri, torturi...oricum si in orice combinatie este foarte, foarte bun!


5 comentarii: