Pagini

joi, 23 iunie 2011

Cheesecake cu cirese






Ingrediente:

pentru baza
200 gr. biscuiti digestivi
1 lingura de miere/zahar
50 gr. unt 

pentru umplutura

300 gr. branza Fagaras
250 gr. urda dulce
500 gr. cirese, din care 350 fara samburi
3 oua
200 gr. zahar
100 ml de  smantana grasa
1 lingura faina
1/2 lingura gris
coaja rasa de la o lamaie
esenta de vanilie



  • Se rup biscuitii  si se farmiteaza bine
  • Untul se topeste impreuna cu mierea, apoi se incorporeaza la biscuiti
  • Se pun biscuitii intr-o forma de tort detasabila unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Se pune tava la cuptor 10 min. apoi se lasa la racit.


se pregateste umplutura astfel:
  • mai intai cu ajutorul unui robot se mixeaza ciresele fara samburi impreuna cu 100 gr. zahar pana ce se obtine o compozitie neteda, apoi se toarna compozitia intr-o cratita mica si se fierbe 7-10 min, amestecand, pana ce se formeaza un sirop dens. Se lasa sa se raceasca.
  • Se mixeaza apoi branza, ouale intregi, smantana, faina, grisul, restul de zahar, coaja rasa de lamaie si vanilia pana cand compozitia este omogena.
  • se pune jumatate din compozitia de branza peste crusta de biscuiti, apoi jumatate din piureul de cirese, restul din compozitia de branza si restul de piure de cirese (se pastreaza 3-4 linguri din acest piure pentru decor).

  • folosind o frigaruie se deseneaza cu piureul de cirese un model de panza de paianjen... 


    • ... se da tava la cuptor 45 de min, apoi se lasa cheesecake-ul la racit 30 de min



    • se decoreaza cu restul de piure de cirese, cu  cateva picaturi de smantana...si cu ciresele ramase!


    • un adevarat deliciu :)


    6 comentarii: