Pagini

marți, 7 iunie 2011

Prajitura cu migdale si capsuni



O prajitura simpla si rapida cu capsuni (adaptata dupa o reteta a  Marthei  Stewart)




Ingrediente:

100 gr. unt nesarat  la temperatura camerei
100 ml. lapte
80 gr. migdale macinate
150 gr. faina
120 gr. zahar + 2 linguri
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
2 oua
300 gr. capsuni
zahar vanilat (optional)


  •  intr-un bol se amesteca faina, migdalele macinate, praful de copt si sarea
  • intr-un alt bol se mixeaza untul cu zaharul, se adauga laptele, si ouale intregi. La acest amestec se adauga  pe rand amestecul de faina+migdale si se mixeaza  pana se incorporeaza toata faina.
  • se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu zahar (cam 1 lingura), se toarna aluatul in tava iar deasupra se aranjeaza capsunile taiate in jumatati (presandu-le un pic in aluat)  



  •  se presara 1 lingura de zahar peste prajitura... 


  •  ...iar apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 min.


  •  dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar vanilat


  • ...se poate servi alaturi de o cupa de inghetata....


6 comentarii: