Pagini

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Briose cu merisoare si portocale

Daca sunteti in cautarea unei retete dulci rapide si cu ingrediente putine (si pe deasupra si sanatoase) trebuie sa incercati neaparat  Briosele cu merisoare uscate si portocale.







Ingrediente pentru 12 briose:


250 gr faina
100 gr. merisoare uscate
200 gr. zahar
56 ml ulei 
1 ou
150 ml suc de porocale
coaja rasa de la o portocala
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
zahar brun 


  • Fructele de merisor sunt asemanatoare, ca forma, afinelor, insa difera de acestea sub aspectul culorii: la inceput, de o nuanta albicioasa, ele devin treptat rosii.
  • la aceasta reteta se pot folosi fie merisoare uscate  intregi fie se pot felia (eu am avut gata feliate).

  • pentru inceput se pun merisoarele si sucul de portocale intr-o cratita si se incalzesc pe foc timp de 5 min.
  • intr-un bol se amesteca fania, zaharul, sarea, praful de copt si  bicarbonatul
  • intr-un alt bol se bate usor oul, se adauga coaja de portocala rasa, merisoarele si sucul de portocale (lasate putin sa se raceasca) si uleiul si se amesteca toate la un loc
  • peste ingredientele lichide se adauga treptat ingredientele uscate si se amesteca incet (dar nu prea mult) pana se obtine o compozitie omogena.

  • se toarna compozitia in formele de briose (umplute doar pe jumatate) se presara cu putin zahar brun pe deasupra si se dau la cuptor pentru 20-25 de min.

  • se lasa sa se raceasca...si se servesc



8 comentarii: