Pagini

luni, 28 noiembrie 2011

Gogosi mexicane (Churros)

Chiar dace e post o reteta dulce nu strica nimanui, nu-i asa?
...Asa ca ce a-ti zice de niste gogosi...dar mexicane (churros) :D...incredibil de simplu de facut  mai ales foarte bune :).
 Foarte populare in Spania si Mexic, aceste gogosi pot fi servite calde atat la micul dejun sau doar ca si o gustare.



Ingrediente (pt aprox 16-20 de buc):

50 gr. unt nesarat 
65 gr. faina
150 ml apa
2 oua
20 gr.  migdale macinate
ulei pt. prajt
1 lingurita zahar vanilat (optional)
zahar pudra
1 lingurita scortisoara macinata (optional)


Preparare:
  • intr-o cratita se pune apa si untul si se incalzesc pana ce se topeste untul. Cand incepe sa dea in clocot, se pune toata faina dintr-o data, se i-a de pe foc si se amesteca bine, pana ce amestecul se desprinde de pe peretii vasului si se formeaza o bila.
  • Se lasa lasa putin sa se raceasca, se adauga putin cate putin ouale batute pana se incorporeaza in amestec, iar la sfarsit se adauga si migdalele si zaharul vanilat (optional) 



  • se pune o tigaie cu uleiul la incins
  •  aluatul de gogosi se pune intr-un posh cu un varf  cu deschizatura mai mare si se formeaza gogosiile direct in uleiul incins.
  • se prajesc 3-4 min, intorcandu-le de pe o parte pe alta.
  • se scot pe un servet ca sa se absoarba uleiul in exces iar apoi se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu scortisoara 

  • foarte bune dimineata alaturi de o ceasca de ciocolata calda....




11 comentarii:

  1. Imi plac cel mai mult cu sos de ciocolata sau date prin zahar cu scortisoara.Ti-au iesit tare faine.
    Te pup si-ti doresc o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte faine ti-au iesit! Arata super! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Danutza, @Micul, @Adela- multumesc pt.aprecieri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arata, iar daca mai au si migdale, sigur sint delicioase... Dau cu minuta si fur una pe ascuns, ca sa o gust...

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt mexicane? Eu le stiam ça un désert turcesc...pentru mine nu mai conteaza de care sunt, :) stiu ca sunt absolut minunate la gust si le voi repeta :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa ceva am papat cand am fost eu la mare la noi prima oara.Cred ca si acum se fac, in sombrero cu diverse sosuri inclusiv ceva cioco.
    Si parca am vazut si la Octoberfest :)
    Bine de stiut reteta!

    RăspundețiȘtergere
  7. @Daniela - ia cu incredere, ma bucur ca iti plac :)
    @Melinda - e una nu stiam ca exista si un desert turcesc asemanator :), le stiu doar de gogosi mexicane...dar important e ca sunt bune:)
    @bucate apetisante - asa e cu sos de ciocolata merg foarte bine;

    RăspundețiȘtergere
  8. Am gustat si eu astazi de 1 Decembrie mexicane, dar sincer, nu mi-au placut ca acestea care sunt mult mai bune si mai sanatoase (pe incercate :D).

    RăspundețiȘtergere
  9. delicioasee..... acu cativa ani pe litoral numai gogosi mexicane mancam... Sombreros le zice parca nu?

    RăspundețiȘtergere