Pagini

miercuri, 25 mai 2011

Tarta cu ciocolata si capsuni



....o tarta delicioasa de sezon..... cu ciocolata, crema de branza si....bineinteles capsuni!




Ingrediente (pentru o forma de tarta cu diametru de 20 cm):

pentru crusta:
150 gr. biscuiti digestivi
1 lingurita cacao
1 lingura zahar pudra
3-4 ling. unt topit

pentru crema de ciocolata:
80 gr. ciocolata amaruie
70 ml smantana penrtru frisca
20 gr. unt

pentru crema de branza:
220 gr. crema de branza
2 linguri zahar pudra
100 ml frisca batuta
decor
300 gr. capsuni pentru decor
20 gr. ciocolata



  • biscuitii degestivi se maruntesc bine apoi se amesteca cu zaharul pudra si praful de cacao.....


  • ..... se adauga si untul topit, iar compozitia obtinuta se aseaza intr-o tava de tarte.....se da tava la cuptor pentru circa 10 min. Dupa ce se scoate din cuptor se lasa la racit! 


  •  intre timp se pregatesc cele 2 creme:
  1. pentru  crema de ciocolata: se incalzeste frisca lichida pana da in clocot, se ia de pe foc iar apoi se adauga ciocolata maruntita, se lasa 1-2 min apoi se  amesteca bine pana ce se obtine o crema fina; la final se adauga si untul.  


2. pentru crema de branza:  se amesteca crema de branza (eu am folosit branza Fagaras) cu zaharul pudra iar apoi cu frisca batuta


  • Asamblare: dupa ce s- racit crusta se intinde crema de ciocolata intr-un strat subtire; se pune din nou tarta la frigider pana ce se intareste ciocolata (cam 10 min), dupa care se adauga si crema de branza si se mai lasa cateva ore la frigider (cel mai bine ar fi sa fie lasata peste noapte la rece)

  • inainte de a fi servita se decoreaza cu capsuni si cu ciocolata topita....in functie de imaginatie si de inspiratia de moment a fiecaruia:)


8 comentarii: