Pagini

luni, 23 mai 2011

Prajitura cu mac



 Am revenit :D....dupa o pauza de cateva saptamani....multumesc tuturor pentru mesaje si urari!
....si  va invit pe toti la o  portie de ceva dulce:)....o prajitura cu mac...buna, buna....si foarte simplu de facut....pe cuvant:)


Ingrediente:

pentru foi
             9 albusuri
             200 gr. zahar pudra
             5 linguri faina
             150 gr. seminte de mac
             1 esenta de vanilie



Crema:
            
            9 galbenuse
            150 gr.zahar
            5 linguri faina
            2 plicuri zahar vanilat
            1/2 l lapte
            100 gr. unt


Glazura:


           100 gr. ciocolata amaruie
           50 gr. unt





- se bat albusele spuma tare impreuna cu zaharul pudra adaugat treptat, iar apoi se incorporeaza semintele de mac, vanilia si faina.
- se imparte compozitia in 3 parti egale si se coc 3 foi (pe dosul unei tavi tapetate cu foaie de copt), fiecare foaie se lasa la cuptor circa 7-10 min.


 - .....asa arata foile gata coapte.....


 - pentru crema: se amesteca bine galbenusele cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga faina iar apoi laptele.Compozitia obtinuta se pune la fiert amestecand continuu pana ce incepe sa se ingroase (pentru a obtine o crema cat mai fina, strecurati mai intai crema de oua si abia dupa aceea puneti-o la fiert).
- se lasa crema sa se raceasca iar apoi se adauga untul (care trebuie sa fie la temperatura camerei) 


- se umplu foile cu crema de vanile, iar deasupra prajiturii se pune o glazura de ciocolata (ciocolata topita cu unt)
- se lasa prajitura la rece pentru cateva ore.......


-.....iar apoi se serveste cu pofta....:)



8 comentarii: