Pagini

joi, 27 mai 2010

Cheesecake cu mascarpone si portocale


O prajiturica rapida, usor de facut, dar mai ales delicioasa...




Avem nevoie de urmatoarele ingrediente
  • 220 grame biscuiti digestivi
  • 100 gr. unt topit
  • 250 gr. mascarpone
  • 500 gr. crema de branza/ eu am folosit branza de vaci
  • 2 oua intregi + 2 galbenusuri
  • coaja de la o portocale si o lamaie
  • sucul de la o portocala si o lamaie
  • 175 gr. zahar
  • 4 ling. faina

Pentru decor:

  • felii de portocala
  • zahar pudra


  • dupa ce am sfarmat biscuitii si i-am amestecat cu untul topit, i-am asezat intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt.
  • intre timp am pregatit umplutura: se amesteca toate ingredientele pe rand (branza de vaci se amesteca cu branza mascarpone, se adauga sucul de portocale si de lamaie, coaja rasa de portocale/lamaie, ouale, zaharul iar la final faiana).
  • amestecul de branza se adauga peste crusta de biscuiti si se da la cuptorul incins in prealabil pentru 35 min.
  • dupa ce s-a copt, se stinge focul si se lasa prajitura inauntru pana se raceste complet
  • cand e racita se scoate din forma si se decoreaza cu zahar pudra si felii de portocala sau cine doreste cu frisca batuta, capsuni etc...





8 comentarii: