Pornind de la reteta de rulada cu spanac pe care am postat-o pe blog cu ceva timp in urma am incercat un aperitiv sub forma de "prajitura"... mai sarata si putin mai condimentata, cei drept :).
Rezultatul...unul deosebit de gustos si mai ales tare apreciat de musafiri :D.
Ingrediente:
Pt. 2 foi.
800 gr. spanac tocat (proaspat sau congelat)
1 lingurita praf de copt,
6 oua
1 lingurita de sare
200 ml smantana grasa
6-7 ling. de faina.
Umplutura:
800 gr crema de branza (am folosit branza Philadelphia si telemea de vaca)
400 gr. ciuperci
marar proaspat tocat
Preparare:
- spanacul daca e congelat se dezgheata, se scurge bine de apa si se toaca marunt.
- se separa ouale: galbenusurile se amesteca cu smantana, sarea, praful de copt, spanacul tocat si faina
- albusurile se bat spuma tare iar apoi se adauga peste amestecul de spanac.
- se tapeteaza cu hartie de copt tava de aragaz se pune jumatate din amestec si se da la cuptorulul incins la 180 de grade timp de 15-20 min (sau pana trece testul ce scobitoarea); la fel se procedeaza si cu cealalta foaie.
Pentru umplutura:
- ciupercile se curata, se feliaza si se calesc in putin ulei condimentate cu putina sare si piper; dupa ce s-au calit se scurg de apa lasata si se lasa la racit
- branza se mixeaza bine pana se obtine o pasta cremoasa, iar dupa ce ciuperile s-au racit se amesteca in crema de branza impreuna cu mararul tocat; daca e nevoie se mai poate adauga sare si piper.
- foile dupa ce s-au racit se taie fiecare in doua, pe lung (obtinandu-se astfel 4 foi mai mici de dimensiuni egale), dupa care se umplu cu crema de branza si ciuperci (foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema)
- se lasa "prajitura" la rece dupa care se feliaza
- se decoreaza cu felii de somon afumat, sunca, masline..dupa bunul plac.
Arata foarte bine si par delicioase! Au numai ingrediente pe placul meu:)
RăspundețiȘtergereArata super bine am sa notez reteta! Pupicei!!
RăspundețiȘtergereCombinatie e grozava, dar nu m-am gandit pana acum s-o asez asa misto! Super arata!
RăspundețiȘtergereSuper faine cuburi si de mare efect.
RăspundețiȘtergerewaw! arata foarte, foarte bine si cu siguranta gustul este pe masura. Felicitari !tare mult imi place asa ca "fur" si eu reteta, dar mai intai iti multumesc pt ea.
RăspundețiȘtergerePupici
Multumesc...ma bucur tare ca va plac cuburile mele cu spanac:)...un lucru e sigur sunt delicioasssee, merita incercate.
RăspundețiȘtergereInteresanta ideea de aperitiv si cu siguranta deloc comuna.E ca o supriza pentru invitati.Imi place.
RăspundețiȘtergereWeekend fain.
superba ideea!
RăspundețiȘtergereSuperbe le-ai facut!Deliciose!
RăspundețiȘtergereO rulada cu spanac fac si eu, dar ideea cuburilor e fff buna!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
餐飲設備
RăspundețiȘtergere製冰機
洗碗機
咖啡機
冷凍冷藏冰箱
蒸烤箱
關島婚禮
關島蜜月
花蓮民宿
彈簧床
床墊
獨立筒床墊
乳膠床墊
床墊工廠
產後護理之家
月子中心
坐月子中心
坐月子
月子餐