....De sarbatorile acestea Mosu' a fost tare de treaba si mi-a adus in dar o multime de cadouri :), printre care si o minunata carte " 200 Sensational step-by-step desserts"; dupa ce am rasfoit cartea de cateva ori m-am decis sa incerc reteta de Lemon Meringue Pie (adica Tarta cu lamaie si bezea)
....am auzit atatea desprea ea, iar in carte, dupa cum era prezentata nu parea prea greu de realizat...ingrediente putine, timp scurt de preparate (maxim 1 h si 30 min), asa ca eram tare curioasa sa vad ce iese :D
Ingrediente pentru crusta:
120 gr. faina
1/2 lingurita sare
65 gr. unt rece taiat in bucati
30 ml apa rece (cam 2 linguri)
- se pune faina si sarea intru-un bol, se amesteca bine, iar apoi se adauga untul rece taiat cubulete. Se amesteca untul cu faina pana se obtine un aluat nisipos, iar apoi se adauga putin cate putin apa rece, pana ce aluatul incepe sa se lege.
- se intinde aluatul intr-o foaie de 3 mm grosime si il asezam intr-o forma de tarta de 23 cm, lasand cam 1 cm de aluat peste marginile formei.
- dupa ce s-a asezat aluatul in forma se lasa sa stea la frigider cel putin 20 min.
Ingrediente pentru crema:
coaja rasa si sucul de la o lamaie
200 gr. zahar
25 gr. unt
3 linguri faina
3 galbenusuri
- se amesteca intr-o cratita coaja rasa + sucul de la o lamaie cu 90 gr. zahar, untul si 250 ml apa, se da in clocot iar apoi sa lasa la o parte.
- separat se dizolva faina in putin apa (cam 3-4 linguri), si se adauga pe rand galbenusurile.
- galbenusurile se adauga la amestecul de lamaie, se pune din nou la foc si se amesteca continuu pana crema incepe sa se ingroase (aprox.5 min).
- se lasa crema de lamaie sa se raceasca acoperita cu o folie, ca sa nu prinda pojghita deasupra.
Pana se raceste crema se face bezeaua din albusele ramase care se bat bine cu un praf de sare, 2 ling. suc de lameie si cu restul de zahar (100 gr.).
Cand crema s-a racit se toarna peste crusta coapta, se niveleaza, iar peste se pune bezeaua.
- se mai lasa la cuptor pentru inca 15- 20 min la foc mic, pana ce bezeaua devine aurie
Rezultatul...o tarta dulce-acrisoara care poate fi servita fie calda fie rece...oricum merita incercata :)
mvai ce fel arata, mor de pofta nu alta, o fac si eu, abia astept :D
RăspundețiȘtergereSper sa o incerci, draga diamond, ca e tare bunnnna:)
RăspundețiȘtergereyummmi!
RăspundețiȘtergereWow... cat de bine arata... Trebuie sa o pun pe lista sa o incerc si eu cand o sa am putin timp...
RăspundețiȘtergere@Danutza- mersi de vizita;
RăspundețiȘtergere@Felis-ma bucur ca ti-a placut tarta mea...
Arata de nota 10!!!
RăspundețiȘtergereMersi Liana :)
RăspundețiȘtergereel pie te quedó estupendo,se ve bien hecho,me encanta siempre me lo sirvo con un rico café de grano,gracias por quedarte en mi blog yo me quedo en el tuyo para seguir compartiendo las lindas recetas,bienvenida y bendiciones,abrazos.
RăspundețiȘtergerearata superb! si cred ca o sa o incerc si eu.
RăspundețiȘtergerearata bine,dar nu am tava buna:(
RăspundețiȘtergere餐飲設備
RăspundețiȘtergere製冰機
洗碗機
咖啡機
冷凍冷藏冰箱
蒸烤箱
關島婚禮
關島蜜月
花蓮民宿
彈簧床
床墊
獨立筒床墊
乳膠床墊
床墊工廠
產後護理之家
月子中心
坐月子中心
坐月子
月子餐