Pagini

vineri, 4 martie 2011

Spaghetti cu piept de pui si sos de smantana




...o reteta care nu o sa va tine prea mult timp in bucatarie- maxim 30 de min...


Pentru acest preparat e nevoie de:

300 gr. spaghetti
1/2 piept de pui
1/2 ardei rosu/kapia
1/2   ardei verde
o ceapa mica
100 gr. ciuperci
4 linguri smantana+50 ml lapte
50 gr.cascaval ras
2 linguri ulei
sare, piper, cimbru, patrunjel verde



Pentru inceput am calit pieptul de pui taiat fasii in cele 2 linguri de ulei (pana a inceput sa-si schimbe culoarea), am adaugat apoi ceapa, ardeiul rosu si cel verde taiate toate julien si 50 ml apa si am mai lasat pe foc pana ce legumele sau inmuiat putin (cam 4-5 min); la sfarsit am adaugat si ciupercile taiate felii, am condimentat cu sare si piper si am mai lasat 2-3 min sa fiarba.

... cand a fost gata am pus  smantana amestecata cu laptele (in cazul in care sosul e prea gros mai adaugati putin lapte sau putina apa din care fierb spaghetele), am adaugat cimbru si patrunjel tocat si am mai lasat inca 2 min pe foc....




...la final, dupa ce am luat sosul de pe foc am adaugat 50 de grame de casvaval ras (pentru ca sosul sa fie mai cremos)


... se fierb spagettele, se strecoara apa, se clatesc si se servesc cu sosul de smantana si piept de pui...


.... simplu si rapid...

8 comentarii: