Pagini

sâmbătă, 12 martie 2011

Mini cornuri cu branza




Ingrediennte:

800 gr. faina
40 gr. drojdie
250 ml. lapte
250 ml.apa
50 ml ulei
1/2 lingurita sare
1 lingura +1 lingurita zahar
2 linguri unt topit/margarina/untura
1 galbenus de ou

Pentru umplutura: branza de burduf/ dulceata


- pentru inceput se dizolva grojdia in 50 ml lapte si 50 ml apa (amandoua la temperatura camerei), se adauga 1 lingurita de zahar si 1/2 lingurita se sare....se lasa la un loc caldut  pana isi dubleaza volumul...

.... aluatul se pregateste astfel: se amesteca faina cu zaharul, drojdia dizolvata, 200 ml lapte, 200 ml apa, se framanta bine pana se incorporeaza toata faina iar la sfarsit se adauga uleiul ...se mai framanta pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini...se aduna aluatul sub forma de minge si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul....

.....dupa ce aluatul a crescut, se mai framanta putin (ca sa iasa aerul din el), i se da o forma rotunda si se taie in 8 parti egale (ca si in fig. de mai jos)....

....fiecare bucata de aluat se ia se framanta putin, se modeleaza sub forma de bila iar apoi se intine sub forma de cerc ce circa 5 cm grosime (fiecare bucata de aluat trebuie intinsa exact in ordinea in care a fost taiata!)
.... se amesteca untul topit cu galbenusul iar amestecul obtinut se intinde pe 4 din cele 8 cercuri de aluat(doar pe mijloc, fara a ajunge pe margini); cercurile unse cu un unt+ galbenus se acopera apoi cu restul de aluat...
 

... se obtin astfel 4 cercuri, fiecare urmand a fi intins intr-o foaie care va fi apoi taiata, obtinandu-se cate 8 triunghiuri ....

....pe fiecare truinghi se pune umplutura de branza/dulceata si se  ruleaza ca si in imag. de mai jos....

...se aseaza in tava tapetata cu hartie pergament, se unge fiecare corn cu galbenus de ou, se presara cu susan sau cu zahar (in cazul celor cu dulceata) si se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru circa 15 min.

... si gata copate...asteptand sa fie mancate:)



...reteta de pe blogul  lui Palachinka...foarte, foarte bune..incercati-le cu incredere!:)

15 comentarii:

  1. Foarte frumoase,pufoase si gustoase,yamiiii!!!pupp si weekend frumos!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Violette,te asteapta un premiu in bucataria mea.Te pup si-ti doresc o seara frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Un cornulet cu brinzica maninc cit ai zice peste, deci nu refuz unul de la tine, asta daca mai ai si pentru mine... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  4. Mirela- multumesc pt. premiu, o sa-l postez si eu pe blog:)
    Daniela-cu mare drag iti ofer un cornulet, ma bucur ca iti plac:)
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buune cornurile, imi plac mult cu branza!

    RăspundețiȘtergere
  6. iti spun sigur ca astea-s pe placul meu ;)!

    RăspundețiȘtergere
  7. Si mie imi plac aluaturile cu branza!Sunt foarte gustoase!O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi plaaaac!Cand vreau sa rontai intre mese.....merg de minune!

    RăspundețiȘtergere
  9. Minunate si gustoase...Te asteapta cateva premii de primavara pe blogul meu...Pupici...

    RăspundețiȘtergere
  10. Des croissants très moelleux.
    J'aime beaucoup.
    Bonne semaine et à très bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  11. Un corn, o cana cu lapte............un mic-dejun pe placul meu.

    RăspundețiȘtergere
  12. un buchet de premii si din bucataria mea...chiar daca le ai eu ti le ofer cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  13. @valentina,@mariette- multumesc mult pentru premii;
    @danutza, @zazuza,@janet, @nadji,@maria- multumesc de aprecieri si de vizita.

    RăspundețiȘtergere
  14. Un croissant diferente se ve muy rico y húmedo,una maravilla,un croissant con un rico café es una delicia,abrazos.

    RăspundețiȘtergere